Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το “ευχαριστώ” του Αλέξη Τσίπρα σε όσους δίνουν τη μάχη με τις πυρκαγιές

Το “ευχαριστώ” του Αλέξη Τσίπρα σε όσους δίνουν τη μάχη με τις πυρκαγιές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ελευσίνα, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Την αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην πτέρυγα 122 της Ελευσίνας, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

“Χιλιάδες άντρες και γυναίκες της πολεμικής αεροπορίας δίνουν μια άνιση μάχη με το φυσικό στοιχείο” δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα, τονίζοντας πως πρόκειται για μία μάχη “που δίνεται με ηρωισμό και ανιδιοτέλεια και οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια”.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι “η λιτότητα των τελευταίων χρόνων έχει μειώσει τις δαπάνες για τη βελτίωση και αναβάθμιση της αεροπυρόσβεσης”.

Όπως είπε, “έχουν γίνει πάντως το τελευταίο διάστημα ουσιαστικά βήματα για τη βελτίωσης των πτητικών μέσων πυρόσβεσης τα οποία να είναι συνεχώς διαθέσιμα”.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι “οι περίπου 9.000 άντρες και γυναίκες των δυνάμεων πυρόσβεσης έχουν γίνει παραδειγμα για την ελληνική κοινωνία για τον ηρωισμό τους”.

Αναφερόμενος στα αεροπορικά μέσα πυρόσβεσης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως “σε σχέση με άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου είναι αρκετά. Σημασία έχει όμως ότι γίνεται προσπάθεια τα υπάρχοντα μέσα να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ό,τι το πετυχαίνουμε. Χάρη στους ανθρώπους που είναι διαρκώς σε εγρήγορση. Οι βλάβες είναι πολλές. Είναι κρίσιμος εκείνος ο παράγοντας που μπορεί να δώσει την υπεροπλία. Η εικόνα που είχαμε είναι ότι η αντιμετώπιση γίνεται σε χρόνο ρεκόρ. Υπάρχει μία πολύ σοβαρή προσπάθεια διαρκούς επίβλεψης από το στράτευμα. Έχω την έγνοια και αγωνία, αλλά και διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό. Για να σταματήσουμε πυρκαγιές πριν αυτές εξαπλωθούν”.

“Η μεγαλύτερη έγνοια μας είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή την προσπάθεια. Άνθρωποι που ρίχνονται στη μάχη για να προστατέψουν την πατρίδα μας. Θέλω προκαταβολικά να σας πω ότι είμαστε ευγνώμονες για όσα κάνετε και να σας ευχαριστήσω. Το ζήτημα είναι να προλαβαίνουμε να σβήνουμε τις φωτιές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και καλή δύναμη” κατέληξε.

* Φωτογραφία από το Facebook του δημοσιογράφου, Νίκου Λιονάκη

Σχετικά άρθρα