Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοτζιάς για Κυπριακό: Μερικοί βιάζονται, αλλά η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει

Κοτζιάς για Κυπριακό: Μερικοί βιάζονται, αλλά η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έσπεν Μπάρθ Έιντε, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Κοτζιάς, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Υπουργείο Εξωτερικών,

Μερικοί βιάζονται, είτε γιατί δυσκολεύονται να κάνουν τη διαπραγμάτευση, είτε γιατί δεν θέλουν να κάνουν τη διαπραγμάτευση επί του θέματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων, είτε γιατί θέλουν να φέρουν τους Πρωθυπουργούς ενώπιον τετελεσμένων ή να σφραγίσουν ότι δεν έγινε μέχρι το τέλος η διαπραγμάτευση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από το Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, όπου συνεχίζεται η Διάσκεψη για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της πρωινής συνάντησης, ο κ. Κοτζιάς, αναφορικά με τη βιασύνη κάποιων, όπως είπε, να πάνε στο Κραν Μοντάνα οι Πρωθυπουργοί των εγγυητριών δυνάμεων, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «κάποιοι βιάζονται να βάλουν το κάρο μπροστά από το άλογο».

Όπως μεταδίδει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου, η εισήγηση να μεταβούν οι Πρωθυπουργοί ήταν του ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Έιντε. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας, η ενέργειά του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, ιδιαίτερα από πλευράς Βρετανών, ενώ όλες οι πλευρές επισήμαναν στον κ. Άιντε ότι θα πρέπει να σταματήσει με τα διαδικαστικά και να προχωρήσουν σε ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Σχετικά άρθρα