Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομερτά για τον Σημίτη! – Ποιοι και γιατί κάλυπταν επί 11 χρόνια τον πρώην Πρωθυπουργό;

Ομερτά για τον Σημίτη! – Ποιοι και γιατί κάλυπταν επί 11 χρόνια τον πρώην Πρωθυπουργό;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Κώστας Σημίτης, Μπαχάμες, Σκάνδαλο,

Μια «ξεχασμένη» κατάθεση και ένα έμβασμα που ξεκινά από τις Μπαχάμες και καταλήγει μέσω Ελλάδας στη Γερμανία βάζουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο «κάδρο» των ύποπτων πληρωμών για τα εξοπλιστικά που προμηθεύτηκε η χώρα μας επί κυβερνήσεών του, όπως αναφέρει η εφημερίδα RealNews και η Άννα Κανδύλη.

Παράλληλα, γεννιούνται πολλά ερωτήματα όσον αφορά το γιατί δεν αξιολογήθηκαν νωρίτερα κάποια στοιχεία που είναι σε γνώση των ελληνικών δικαστικών Αρχών εδώ και χρόνια, αλλά έμειναν επί μακρόν καταχωνιασμένα σε κάποια συρτάρια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Από το 2005 ο Μισέλ Ζοσεράν, πρώην πρόεδρος της Thales, της εταιρείας που ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, είχε «δείξει» με κατάθεσή του ενώπιον των γαλλικών δικαστικών Αρχών τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη ως αποδέκτη δωροδοκίας.

Ο Ζοσεράν είχε κατηγορηθεί στη χώρα του για διαφθορά. Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας εκεί, συμφώνησε να συνεργαστεί, αποκαλύπτοντας παράνομες πρακτικές της εταιρείας στην οποία ήταν μέχρι τότε επικεφαλής, προκειμένου αυτή να παίρνει έργα σε διάφορες χώρες όπως η Τουρκία, η Ινδία, αλλά και η Ελλάδα.

Διαβάστε αναλυτικά Εδώ και εδώ

Σχετικά άρθρα