Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Strategia della tensione: Το Μαξίμου απέναντι στη “στρατηγική της έντασης” της ΝΔ

Strategia della tensione: Το Μαξίμου απέναντι στη “στρατηγική της έντασης” της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΔΑΚΕ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Εμπόριο Ναρκωτικών, Ιταλία, Μέγαρο Μαξίμου, ΠΟΕ-ΟΤΑ,

Τη στρατηγική της έντασης που έχει βάλει μπροστά η Νέα Δημοκρατία, ελλείψει πλέον αφηγήματος στο οικονομικό επίπεδο, μετά και την ολοκλήρωση της συνολικής συμφωνίας και την πανθομολογούμενη βελτίωση του οικονομικού κλίματος όπως αποτυπώνεται στους διεθνείς οικονομικούς δείκτες, επιχειρεί να αποκρούσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Διόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η χθεσινή αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου σε στρατηγική που “αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας”, καθώς την ώρα που το κλίμα στην οικονομία έχει γυρίσει, στην Ηρώδου Αττικού διαπιστώνουν παρασκηνιακές κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας με στόχο τη φθορά της κυβέρνησης σε όλα τα άλλα επίπεδα, με αιχμή του δόρατος το κοινωνικό.

Το ιταλικής κοπής σενάριο της “στρατηγικής της έντασης”, φυσικά, απέχει σημαντικά από την αιματηρή περίοδο που συγκλόνισε την Ιταλία με περισσότερους από 100 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός, Άλντο Μόρο, όταν παρακρατικοί μηχανισμοί βύθισαν στην ένταση και την τρομοκρατία τη χώρα για να ανακόψουν την άνοδο Αριστεράς.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαπιστώνουν παρασκηνιακές προσπάθειες να καλλιεργηθεί κλίμα έντασης στην ίδια λογική -και όχι φυσικά στο ίδιο βαθμό- με στόχο να πληγεί η πολιτική σταθερότητα, καθώς οι ελπίδες για αποσταθεροποίηση μέσω της οικονομίας πλέον έχουν εκλείψει.

Στην προσπάθεια αυτή εξάλλου αποδίδεται από πολλούς και η άνευ προηγουμένου “καθαρτήρια” για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον οποίον στο Politico, “η βία προέρχεται μόνο από την Αριστερά”, φράση η οποία εκλήφθηκε ως “χείρα βοηθείας” στους νεοναζί μεσούσης της δίκης και η οποία εν συνεχεία επισφραγίστηκε με τη “συνεργασία” ΝΔ και Χρυσής Αυγής σε κοινοβουλευτικό επίπεδο κατά του Πάνου Καμμένου για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη του Noor1.

Η αποστροφή του κ. Τζανακόπουλου εξάλλου σε “προσπάθεια αποσταθεροποίησης” είναι ενδεικτική των διαπιστώσεων που έχουν γίνει στην Ηρώδου Αττικού, μετά το “τριπλό” χτύπημα από την πλευρά της ΝΔ σε συνεργασία με συνδικαλιστές και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το blitzkrieg με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος ο Αλέξης Τσίπρας έχει σημάνει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να έχει δώσει σαφή εντολή για ολική αντεπίθεση στα τρία ανοιχτά μέτωπα: Τόσο η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και κυρίως της ΔΑΚΕ, η οποία όπως αποκάλυψε το TRIBUNE άλλαξε την ψήφο της κατόπιν εντολή Μητσοτάκη – Βορίδη για να συνεχιστεί ο “σκουπιδοπόλεμος” στους δρόμους της Αθήνας, όσο το ανοιχτό μέτωπο με τη ΝΔ για την δυσώδη υπόθεση του Noor1 και τις συνομιλίες Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, οι οποίες από το Μαξίμου σημειώνουν πως επιχειρούν να υποβαθμίσουν την ουσία της υπόθεσης, που είναι ποιος είναι ο πραγματικός εγκέφαλος πίσω από τους 3 τόνους ηρωίνης, όσο τέλος και η “προβοκατόρικη” απόφαση της ΠΟΑΣΥ να κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Εξαρχείων, προκαλώντας εμμέσως πλην σαφώς τον αντιεξουσιαστικό χώρο για πρόκληση επεισοδίων, αποτελούν το τρίπτυχο που καταδεικνύει την υιοθέτηση της “στρατηγικής της έντασης”, την οποία υιοθετεί η Νέα Δημοκρατία παρασκηνιακά.

Για αυτό το λόγο από το πρωθυπουργικό γραφείο έχει δοθεί εντολή όχι μόνο αντεπίθεσης όσο και προσεκτικών κινήσεων που θα “αφοπλίσουν” τις παγίδες που στήνονται.

Η ψήφιση της βελτιωμένης τροπολογίας για τους συμβασιούχους πλέον αφήνει την ΠΟΕ-ΟΤΑ εκτεθειμένη, να βυθίζει τη χώρα στα σκουπίδια εν μέσω καύσωνα, κάτι το οποίο ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να επιτραπεί εφόσον σήμερα αποφασιστεί συνέχιση της απεργίας.

Παράλληλα, η διαρκής επιμονή του Μαξίμου στην ταύτιση της ΝΔ με σκοτεινά επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από πρωτοσέλιδα και στη σκιά του Noor1, καθώς και η διαρκής επίκληση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, που θα εξετάσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης, ακόμα και τις συνομιλίες Καμμένου αλλά όχι μόνο αυτές, δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνιών για τη στρατηγική της κυβέρνησης στο επίμαχο θέμα.

Τέλος, η απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στην Πλατεία Εξαρχείων από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έλυσε το γόρδιο δεσμό, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση εγκυμονούσαν κίνδυνοι και ασύμμετρες απειλές για την τήρηση της δημόσιας τάξης και νομιμότητας.

Η άμεση κατακραυγή από την πλευρά της ΝΔ εξάλλου, μετά την απαγόρευση, επιβεβαιώνει σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους την υποκίνηση της πρωτοβουλίας από την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση…

Σε κλειστές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως εκτιμάται πως οι προσπάθειες για τέτοιου είδους “προβοκατόρικες” ενέργειες, εκπορευόμενες από την Πειραιώς θα συνεχιστούν, ειδικά όσο στο μέτωπο της οικονομίας η κυβέρνηση θα κερδίζει έδαφος, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στο δρόμο για τις αγορές, που αποτελεί πλέον τον επόμενο μεγάλο στόχο που θα ολοκληρωθεί όπως όλα δείχνουν μέσα στο καλοκαίρι με μία πρώτη δοκιμαστική έξοδο.

Σχετικά άρθρα