Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με βαριά ατζέντα ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες – Στη βελγική πρωτεύουσα και Μητσοτάκης-Γεννηματά

Με βαριά ατζέντα ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες – Στη βελγική πρωτεύουσα και Μητσοτάκης-Γεννηματά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES), Κυπριακό Ζήτημα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Αναστασιάδης, ΠΑΣΟΚ, Σύνοδος Κορυφής, Φώφη Γεννηματά,

Στη σκιά του τελευταίου τρομοκρατικού χτυπήματος στο μετρό των Βρυξελλών συνέρχεται το απόγευμα η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα θέματα της ασφάλειας και του Brexit να κυριαρχούν στην ατζέντα.

Στη βελγική πρωτεύουσα βρίσκονται και οι Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ο πρωθυπουργός εκτός από τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής θα λάβει μέρος και στην στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στην οποία θα μετέχει και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ θα έχει και συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για το Κυπριακό μετά την επίσκεψη Γιλντιρίμ στην Αθήνα και ενόψει της συνόδου της Γενεύης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου αναμένεται να έχει επαφές με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και να συζητήσει τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα.

Όσον αφορά τη διαδικασία της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ που ξεκίνησε και επίσημα στις 19 Ιουνίου, η Τερέζα Μέι αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις της σχετικά με το μέλλον των Ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία και τα εργασιακά του δικαιώματα αν και οι λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου δεν προβλέπεται να απασχολήσουν επί μακρόν τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Η ΕΕ θέλει ισχυρές εγγυήσεις για τα περίπου 3,2 εκατομμύρια Ευρωπαίων που ζουν στη Βρετανία και τα 1,2 εκατομμύρια των Βρετανών που ζουν σε χώρες της ΕΕ με ανώτερη διπλωματική πηγή που επικαλείται το BBC να αναφέρει ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εμφανιστεί καθησυχαστική.

Για τα θέματα ασφάλειας, τέλος, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στα αντίμετρα κατά των επιθέσεων από το Ισλαμικό Κράτος σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Το πρόγραμμα Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Πέμπτη, 22 Ιουνίου

13:15-15:15 Συμμετοχή στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES)

15:00-15:45 Άφιξη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

16:00-19:30 1η συνεδρία εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

20:00-23:30 Δείπνο εργασίας των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

23:30-24:00 Συνεδρία εργασιών σχετικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ (‘Αρθ. 50)

Παρασκευή, 23 Ιουνίου

10:15-10:45 Άφιξη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

11:00-13:30 2η συνεδρία εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Σχετικά άρθρα