Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας και Θεοδωράκης στηρίζουν Αναστασιάδη για λύση στο Κυπριακό

Τσίπρας και Θεοδωράκης στηρίζουν Αναστασιάδη για λύση στο Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μέγαρο Μαξίμου, Σταύρος Θεοδωράκης,

Τη στήριξή τους στον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και στις προσπάθειές του για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό εξέφρασαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την απόφαση του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Τσίπρας τόνισε πως το ζήτημα της λύσης έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό στην απέναντι πλευρά, ενώ υπογράμμισε πως Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να αξιοποιήσουν την ευρωπαϊκή τους θέση. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για τα βρεθεί λύση, προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Θεοδωράκης τόνισε πως πρέπει να απομονωθούν οι εθνικιστές, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν και στην Ελλάδα ορισμένοι που δεν επιθυμούν λύση στο Κυπριακό.

Υποδεχόμενος τον κ. Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός τον ρώτησε για την υγεία του, λέγοντας «βλέπω ότι έχεις αδυνατίσει. Μην ανησυχείς εδώ θα σε ταΐσουμε».Γυρνάμε κάθε φορά στο σημείο εκκίνησης», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ επεσήμανε πως «καθυστερήσαμε ανεπίτρεπτα», καθώς όπως είπε, «οι άλλες χώρες έκαναν αξιολογήσεις σε τρεις μήνες, εμείς χρειαζόμαστε πάντα κάποια χρόνια».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι έλαβε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για τη δική του οπτική για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης», καθώς και για το Κυπριακό.

 

Προβληματισμός  για αποφάσεις του Κ. Γαβρόγλου

Μιλώντας για την αξιολόγηση, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «αν όλα είχαν τελειώσει νωρίτερα, οι θυσίες του λαού θα έπιαναν τόπο» και υπογράμμισε ότι μένει πίσω η πραγματική οικονομία.

Σημείωσε επίσης ότι όλα τα ζητήματα που αφορούν την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα συζητηθούν την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη στη Βουλή, όταν θα διεξαχθεί πιθανώς η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως εξέφρασε στον Πρωθυπουργό τον προβληματισμό για τις τελευταίες αποφάσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, εκτιμώντας ότι αποκόπτουν τα ελληνικά πανεπιστήμια από τις πρακτικές εκείνων της Ε.Ε.

Σχετικά άρθρα