Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά τα ραντεβού με τους αρχηγούς “γκάζια” στους υπουργούς για την επόμενη μέρα

Μετά τα ραντεβού με τους αρχηγούς “γκάζια” στους υπουργούς για την επόμενη μέρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ,

Βήμα γοργό για την επόμενη μέρα της συμφωνίας και την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου έχει ήδη σημάνει ο Αλέξης Τσίπρας ήδη από το βράδυ του Eurogroup της περασμένης Πέμπτης.

Στο κυβερνητικό επιτελείο γνωρίζουν πως η συνολική συμφωνία αποτελεί επί της ουσίας επισφράγιση της εσωτερικής κυριαρχίας, αφού απομακρύνθηκαν οριστικά οι όποιες σκιές και τα σενάρια για πολιτικές εξελίξεις, και πλέον θέλουν να βάλουν μπροστά τις κυβερνητικές μηχανές με στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη, δηλαδή την επίτευξη δυναμικής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και παράλληλα τον διαμοιρασμό των καρπών αυτής στους πολλούς, αλλά και την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

“Η μάχη θα δοθεί στην καθημερινότητα, δεν υπάρχει καλοκαίρι για εμάς φέτος” σημειώνει κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, μεταφέροντας επί της ουσίας το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της κυβέρνησης και το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο πρωθυπουργός σύμφωνα με συνεργάτες του φέρεται να τόνισε το βράδυ της Πέμπτης, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας πως “δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για κανέναν”, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του για την επόμενη μέρα.

Αυτά επί της ουσίας θα είναι και τα βασικά μηνύματα και σύμφωνα με πληροφορίες σε… ιδιαίτερα αυστηρό τόνο που θα στείλει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προς τους υπουργούς του, το οποίο θα συνέλθει την Τρίτη ή την Τετάρτη το πρωί, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ενημέρωσή τους για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς

Μέχρι τότε ο Πρωθυπουργός αρχής γενομένης από σήμερα θα ξεκινήσει την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τη συμφωνία του Eurogroup, η οποία ανοίγει οριστικά το δρόμο για έξοδο από το μνημόνιο και τις αγορές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η αντιπολίτευση και κυρίως η ΝΔ έχει μείνει πραγματικά χωρίς αφήγημα, και τούτο διότι η συμφωνία που επετεύχθη είναι πολύ καλύτερη από αυτή που πολλοί περίμεναν, ενώ το έντονο αναπτυξιακό πρόσημο αυτής, με τις αναπτυξιακές δράσεις και την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας, αφήνει χωρίς επιχειρήματα σε βάθος χρόνου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Παρασκευή προέβη σε δύο δημόσιες εμφανίσεις –μία στις δηλώσεις του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλη μία το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με την διαγγελματικού χαρακτήρα δήλωσή του στην ταράτσα του Μεγάρου Μαξίμου.

Ταυτοχρόνως, κεντρικά κυβερνητικά στελέχη, προεξάρχοντος του Δημήτρη Τζανακόπουλου, τεκμηριώνουν καθημερινά τις προοπτικές που ανοίγει η συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, με καθημερινές εμφανίσεις.

Μετά την ολοκλήρωση του ραντεβού με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο πρωθυπουργός ξεκινά απόψε ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς (στις 6 με τον επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρο Θεοδωράκη και στις 7 με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη και ολοκληρώνει αύριο τον κύκλο των συναντήσεών του με τους επικεφαλής των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου: συγκεκριμένα, υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11 τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 12 την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και στη 1.30 τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις 3 θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τους συνομιλητές του αναλυτικά για τα προβλεπόμενα και, σύμφωνα με συνομιλητές του, θα τους ζητήσει να συμβάλουν προκειμένου η πολιτική ατζέντα να περάσει σε μία νέα σελίδα με ξεκάθαρα θετικό πρόσημο.

“Προφανώς και θα κάνουν αντιπολίτευση, αλλά πρέπει να την κάνουν με συλλογική ψυχραιμία και ποτέ σε βάρος του εθνικού στόχου για την ανάκαμψη της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη” σημειώνει κορυφαίος υπουργός μιλώντας στο TRIBUNE.

Σχετικά άρθρα