Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από την “αθώωση” στη… νέα έρευνα: Η αλήθεια για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη

Από την “αθώωση” στη… νέα έρευνα: Η αλήθεια για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επιτροπή της Βουλής για το Πόθεν Έσχες, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρέβα Μητσοτάκη, Νέα Δημοκρατία, Πόθεν Έσχες, Τασία Χριστοδουλοπούλου,

Συμπληρωματικά στοιχεία θα πρέπει να προσκομίσουν στην Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη χθες με ευρεία πλειοψηφία από την ως άνω επιτροπή.

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» Τασία Χριστοδουλοπούλου δημοσιοποίησε πριν από λίγο ότι η απόφαση της Επιτροπής που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία και για τις δύο υποθέσεις είναι η εξής: «οι ερευνώμενοι να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία. Ώστε τα μέλη της Επιτροπής να διαμορφώσουν εδραία πεποίθηση για την ουσία της υπόθεσης πριν οδηγηθούν στην τελική κρίση».

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» Τασία Χριστοδουλοπούλου, για πρώτη φορά προέβη σε δημόσια δήλωση για το περιεχόμενο της χθεσινής απόφασης, μετά από ανακριβή, όπως τα χαρακτηρίζει δημοσιεύματα και προς αποκατάσταση της έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών.

Όπως ειδικότερα ενημερώνει, ως προς τα θέματα που απασχόλησαν την επιτροπή, η κ. Χριστοδουλοπούλου, «συνήλθε χθες 14/6.2017, σε συνεδρίαση, η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες», έχοντας στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ άλλων, υπόθεση του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και υπόθεση του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Στους κανόνες δεοντολογίας της Επιτροπής, τους οποίους τηρώ ευλαβικά, όπως και η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής, περιλαμβάνεται και ο κανόνας της “μυστικότητας” της διαδικασίας, αφού οι υποθέσεις που ερευνώ υπάγονται στο σκληρό πυρήνα του προσωπικού απορρήτου», αναφέρει η πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» και υπογραμμίζει:

«Δεν επιδίδομαι σε διαρροές, ούτε κοινοποιώντας την ημερήσια διάταξη πριν από την κάθε συνεδρίαση, ούτε, πολύ περισσότερο, κοινοποιώντας το αποτέλεσμα ή ερμηνεία του αποτελέσματος, όταν οι υποθέσεις που εξετάζονται δεν οδηγούν σε τελική κρίση, όπως έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση με τις δύο παραπάνω αναφερθείσες υποθέσεις».

Όπως εξηγεί για τη στάση της η κ. Χριστοδουλοπούλου, «επειδή κατεγράφησαν δημοσιεύματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με βάση τα οποία ανακριβώς αναφέρονται, ως αποτέλεσμα της κρίσης της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες», υποκειμενικές απόψεις, είμαι υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσω ότι η απόφαση της Επιτροπής που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία και για τις δύο υποθέσεις, είναι η κάτωθι: «οι ερευνώμενοι να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία, ώστε τα μέλη της Επιτροπής να διαμορφώσουν εδραία πεποίθηση για την ουσία της υπόθεσης, πριν οδηγηθούν στην τελική κρίση».

«Αυτά, και μόνο αυτά, για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών», καταλήγει στη δήλωση της η πρόεδρος της Επιτροπής.

Πέντε μέρες μετά τη διάσταση ξεκίνησε τις… επενδύσεις η Μαρέβα

Αξίζει να σημειωθεί πως διαπιστώθηκε πως πέντε μέρες μετά την έναρξη της διάστασής της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Μαρέβα Γκραμπόβσκι Μητσοτάκη άρχισε τις επενδύσεις! Αυτό ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το συμπέρασμα δικαστικού που συμμετέχει στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής και είχε ελέγξει τα περιουσιακά στοιχεία της Μ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ο δικαστικός, μετά την μελέτη των στοιχείων που είχε, φέρεται να εκτίμησε πως «πέντε μέρες μετά την έναρξη της διάστασής της αρχίζει η εργώδης επιχειρηματική δραστηριότητα της Μ. Μητσοτάκη».

Παράλληλα η πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Τασία Χριστοδουλοπούλου διέψευσε εμμέσως πλην σαφώς τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονταν ότι τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση Μητσοτάκη.

Η απόφαση της Επιτροπής, υπογραμμίζει η Τ. Χριστοδουλοπούλου, είναι «οι ερευνώμενοι να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία, ώστε τα μέλη της Επιτροπής να διαμορφώσουν εδραία πεποίθηση για την ουσία της υπόθεσης πριν οδηγηθούν στην τελική κρίση».

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιτροπή δεν έχουν πλέον πλειοψηφία τα πολιτικά στελέχη, καθώς συμμετέχουν μόλις τρεις βουλευτές (η πρόεδρος και ένας από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ).

Σχετικά άρθρα