Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανασχηματισμός αίνιγμα;

Ανασχηματισμός αίνιγμα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κυβερνητικός Ανασχηματισμός, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ,

Η ήττα με 4 ποσοστιαίες μονάδες που υπέστη η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, έχει ήδη φέρει γκρίνιες στη Συγγρού και σε μεγάλο αριθμό στελεχών της παράταξης, παρ όλες τις προσπάθειες που γίνονται από το Μέγαρο Μαξίμου και το περιβάλλον του πρωθυπουργού να υποβαθμίσουν το μέγεθος της ήττας.

Ήδη, πάντως, η συζήτηση στο κόμμα γα το τι έφταιξε και ποιοι είναι οι υπαίτιοι της ήττας έχουν ξεκινήσει και από το πώς θα εξελιχθούν θα κρίνει πολλά τους επόμενους μήνες.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του , ως πρώτη κίνηση, για να δείξει ότι έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών.

Μάλιστα το θέμα αυτό θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι και το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που θα έχει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο την Πέμπτη το βράδυ.

Και η μορφή που θα λάβει ο ανασχηματισμός, πάντως, είναι ένα μεγάλο αίνιγμα. Αν και ο κ. Σαμαράς έχει δείξει ότι θα επιθυμούσε να πάρουν υπουργικές θέσεις εξωκοινοβουλευτικοί άνδρες , ώστε να προωθήσει σε καίρια υπουργεία και συνεργάτες του, τόσο το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται ότι δεν θα επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Ήδη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει στείλει μηνύματα ότι θέλει μεγαλύτερη συμμετοχή βουλευτών του στη κυβέρνηση.

Από την άλλη η δικομματική κυβέρνηση εάν θέλει να επιβιώσει σε βάθος χρόνου, λόγω του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος, θα πρέπει να κάνει ανοίγματα και προς άλλα κόμματα, που φαίνεται να περνούν δύσκολες ώρες, όπως η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ και κυρίως προς τους ανεξάρτητους βουλευτές για να ενισχύσει την πλειοψηφία της στη Βουλή.

Σε μια τέτοια περίπτωση ενδεχομένως να δούμε και εκπλήξεις στον ανασχηματισμό που έρχεται με τη υπουργοποίηση βουλευτών που δεν ανήκουν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά άρθρα