Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχεται βαριά ποινή για τους τραμπουκισμούς Κασιδιάρη στη Βουλή

Έρχεται βαριά ποινή για τους τραμπουκισμούς Κασιδιάρη στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Ηλίας Κασιδιάρης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Δένδιας, Χρυσή Αυγή,

Εισήγηση για την επιβολή της αυστηρότερης δυνατής ποινής στον Ηλία Κασιδιάρη υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για το επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια και τη χειροδικία σε βάρος του.

Σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, ομόφωνα όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, καταδίκασαν την ενέργεια του χρυσαυγίτη ως «απαράδεκτη» και «αντικοινοβουλευτική».

Επιπλέον, η εισήγηση περιέχει πρόταση για επιβολή της αυστηρότερης ποινής στον Κασιδιάρη, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, δηλαδή την περαιτέρω περικοπή της αποζημίωσής του.

Φαίνεται όμως πως οι χρυσαυγίτες είναι αμετανόητοι αν κρίνει κανείς από την τοποθέτηση του Χρήστου Παππά, ο οποίος όχι μόνο υποστήριξε πως ο χρυσαυγίτης «παγιδεύτηκε» από το «σχέδιο» του Νίκου Δένδια, αλλά κι ότι το επεισόδιο αποτέλεσε αφορμή ο βουλευτής της ΝΔ να κάνει «αρχηγική» εμφάνιση στο κόμμα του.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποδοκίμασε παράλληλα και τον χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Σαχινίδη ο οποίος συνελήφθη να μοιράζει φυλλάδια με ναζιστικό προπαγανδιστικό υλικό της Χρυσής Αυγής σε μαθητές γυμνασίου μέσα στη Βουλή. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι απαγορεύεται κάτι τέτοιο, αλλά η επιχειρηματολογία του δεν έπεισε την επιτροπή.

Επιπλέον, στην Επιτροπή συζητήθηκε και η πρόταση του Νίκου Βούτση να αποκλειστούν όλοι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές από αντιπροσωπείες που συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, τουλάχιστον για όσο διάστημα διαρκεί η δίκη της «εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή». Όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής συμφώνησαν στην πρόταση αυτή.

Σχετικά άρθρα