Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πιθανότητες 95% για συμφωνία στο Eurogroup», λέει ο Βίζερ

«Πιθανότητες 95% για συμφωνία στο Eurogroup», λέει ο Βίζερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μνημόνιο, Τόμας Βίζερ,

Οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου είναι πολύ μεγάλες, όπως καταδεικνύουν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Euro Working Group το οποίο συνέρχεται σήμερα Πέμπτη.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Salzburger Nachrichten», ο Τόμας Βίζερ εκτίμησε πως «οι πιθανότητες λύσης για την Ελλάδα στο προσεχές Eurogroup φτάνουν στο 95%».

Αναφερόμενος στη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εκτιμά ότι θα παραμείνει στο πρόγραμμα, αλλά δεν θα εκταμιεύσει χρήματα προς την Ελλάδα εάν προηγουμένως δεν καλυφθούν οι απαιτήσεις του ως προς το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Σημειώνεται ότι τη χώρα μας στο σημερινό Euro Working Group εκπροσωπεί ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Μοσκοβισί: Μην παίζετε με τη φωτιά

Μήνυμα όμως ενόψει Eurogroup έστειλε και ο Επίτροπος νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ζήτησε από τους δανειστές της Ελλάδας να μην παίζουν με τη φωτιά.

«Θα επιθυμούσα πραγματικά να περάσω ένα μήνυμα πολύ σαφές στους δανειστές της Ελλάδας να μην παίζουν με τη φωτιά σε μια εβδομάδα αποφασιστική, στη διάρκεια της οποίας θα συνεδριάσει το Eurogroup με θέμα το χρέος της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Γάλλος Επίτροπος.

Σχετικά άρθρα