Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Εκλογές τώρα – Ιστορική η πολιτική ανατροπή

Τσίπρας: Εκλογές τώρα – Ιστορική η πολιτική ανατροπή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Ευρωεκλογές 2014, Κάρολος Παπούλιας,

“Έχουμε μια ιστορική πολιτική ανατροπή και νέους συσχετισμούς” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε εκλογές και σε αυστηρό τόνο προειδοποίησε τον Πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε μία σειρά κρίσιμες αποφάσεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Διαβάστε τις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας:

“Να μη διανοηθεί ο Α. Σαμαράς να διορίσει νέο πρόεδρο της ΤτΕ χωρίς τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Καλώ τον πρωθυπουργό να μην εφαρμόσει τα σχέδια που είχε στο συρτάρι μετά τις ευρωεκλογές.

Καλώ τον Α. Σαμαρά να μην διανοηθεί να εφαρμόσει νέα μέτρα λιτότητας. Αυτή η Βουλή δεν νομιμοποιείται να εκλέξει τον επόμενο ΠτΔ.

Πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο να υπάρξει προσφυγή σε εθνικές εκλογές. Θα κυβερνήσουμε με αριστερές, αντιμνημονιακές και προοδευτικές δυνάμεις”

Διαβάστε τον διάλογο που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, συγχαρητήρια.

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Ήταν μια σημαντική καταγραφή, ιστορική – θα έλεγα – για την Αριστερά, αλλά και μια σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Σε κάθε περίπτωση, έξω έχει μια πολύ ωραία μέρα. Διότι κάποιοι τρομοκρατούσαν μέχρι το Σάββατο το βράδυ ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει με 2-3 μονάδες θα έχουμε λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Κερδίσαμε με 4, αλλά είναι μια πολύ ωραία μέρα. Και ελπίζω και οι επόμενες μέρες να είναι ωραίες, διότι η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει δυνατότητες στη χώρα μας για μια ισχυρότερη θέση στην Ευρώπη.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κοιτάξτε, η ανησυχία μου είναι η έξαρση των ακραίων στοιχείων στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός.

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Ίσως πρέπει να ληφθεί το μήνυμα ότι ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν, να φτιάξουμε μια καλύτερη Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε και τον ευρωσκεπτικισμό.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Πρέπει.

Σχετικά άρθρα