Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτή είναι η πρόταση Τόμσεν για την Ελλάδα για να αρθεί το αδιέξοδο με το ΔΝΤ

Αυτή είναι η πρόταση Τόμσεν για την Ελλάδα για να αρθεί το αδιέξοδο με το ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, ΑΝΤ1, Γερμανία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ, Πολ Τόμσεν,

Την πρόταση που ετοιμάζεται να καταθέσει ο Πολ Τόμσεν στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου για την Ελλάδα αποκάλυψε ο ΑΝΤ1.

Το ΔΝΤ επεξεργάζεται τη φόρμουλα με την οποία θα βοηθήσει το Βερολίνο να δικαιολογήσει την εκταμίευση της δόσης και παράλληλα θα διευκολύνει την Κριστίν Λαγκάρντ να πάει στο εκτελεστικό συμβούλιο και να ζητήσει συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα.

Όλα αυτά στη βάση της πρότασης για κατ’ αρχήν συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά με χρηματοδότηση που εξαρτάται από ενδεχόμενη συμφωνία με την ευρωπαϊκή πλευρά γύρω από τα μέτρα για το χρέος, μιας πρότασης που είχε συζητηθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου και απέρριψε η Αθήνα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάση Τσίτσα, ο Πολ Τόμσεν κάνει συνεχείς επαφές και προσπαθεί να βρει μια παραλλαγή, με προσαρμογές όμως αυτής της πρότασης που ίσχυσε πριν από 20-30 χρόνια για ανάλογα προγράμματα του ΔΝΤ, που εφαρμόστηκαν για χώρες της Λατινικής Αμερικής και Αφρικής, για να αρθεί το αδιέξοδο.

Αυτή η πρόταση θα προβλέπει, πριν τη λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018 και μετά τις γερμανικές εκλογές, την εκταμίευση των χρήματων του ΔΝΤ. Το πότε θα προβλέπεται το χρονικό αυτό σημείο είναι το σημείο αιχμής των συζητήσεων που γίνονται μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου.

Σχετικά άρθρα