Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζαχαριάδης: Σόιμπλε και Τόμσεν να σταματήσουν τα παιχνιδάκια εις βάρος της Ελλάδας (βίντεο)

Ζαχαριάδης: Σόιμπλε και Τόμσεν να σταματήσουν τα παιχνιδάκια εις βάρος της Ελλάδας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βίντεο, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Δημόσιο Χρέος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελάφρυνση Χρέους, Ελληνική Κυβέρνηση, Ελληνικό Χρέος, Ευρωζώνη, Κώστας Ζαχαριάδης, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, Πολ Τόμσεν, ΣΥΡΙΖΑ,

“Το θέμα είναι να βρεθεί ένας συμβιβασμός και να σταματήσουν τα παιχνιδάκια Σόιμπλε και Τόμσεν εις βάρος της χώρας”, υποστήριξε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, υπογραμμίζοντας ότι “την ώρα που ο ελληνικός λαός έχει κάνει τόσο μεγάλες θυσίες κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την Ελλάδα για προσωπικούς ή για κομματικούς σκοπούς”.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Παρασκευής, ο Κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πολύ συχνά απευθύνεται στο εσωτερικό του ακροατήριο.

«Είναι υποκρισία ο κ. Σόιμπλε που δήλωνε μετά τη συμφωνία του 2015 ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν ήταν αναγκαία για να επιτευχθούν οι στόχοι, σήμερα φαίνεται να παραπονιέται που έχουν φτωχοποιηθεί άνθρωποι στην Ελλάδα”, σχολίασε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

“Αν πραγματικά ενδιαφέρεται να βάλει πλάτη στο Eurogroup να γυρίσουμε σελίδα και να μη δίνει δικαίωμα βέτο στο ΔΝΤ που με επιθετικές πολιτικές και με λάθος λογιστικά τα τελευταία χρόνια εξοντώθηκε ο ελληνικός λαός”, σχολίασε ο Κ. Ζαχαριάδης.

Σημείωσε ότι έχει ευθύνες η πολιτική τάξη της Γερμανίας και άλλων πολιτικών χωρών.

«Δεν θυμάμαι τον κ. Σόιμπλε που έκανε πρόβλεψη για 0,1% και πήγαινε στο 4,2% το 2016 να βγαίνει να λέει τι κακοί λογιστές που είναι στο ΔΝΤ που δεν επιβεβαιώθηκαν;» είπε χαρακτηριστικά.

“Βασικό ερώτημα είναι το πώς θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε να προχωρήσουμε σε πιο θετικές μέρες”, υποστήριξε ο Κ. Ζαχαριάδης.

Υπενθύμισε ότι “η συμφωνία έλεγε ότι με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης θα καθοριστούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Το Γενάρη του 2015 είπε ότι είναι υποχρεωτικό να μετάσχει το ΔΝΤ και ότι αν δεν μετάσχει δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα. Τα δύο στα τρία που ζήτησε το ΔΝΤ (αφορολόγητο, συντάξεις) τα κάναμε και με πολύ καλύτερη επίδοση απ’ ότι προέβλεπε το ΔΝΤ και όλη η Ευρώπη”.

Σχετικά άρθρα