Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σβίγκου: H αντιπολίτευση να στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για το χρέος

Σβίγκου: H αντιπολίτευση να στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Δημόσιο Χρέος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελάφρυνση Χρέους, Ελληνικό Χρέος, Ράνια Σβίγκου, ΣΥΡΙΖΑ,

“Εργαζόμαστε έτσι ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές και στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου να υπάρξει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα δίνει έναν καθαρό διάδρομο για το χρέος“, υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ανέφερε ότι η «Γερμανία θα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι με το ΔΝΤ το οποίο η ίδια έχει δείξει σε όλες τις θέσεις της ότι το θέλει στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι η ίδια η οποία πρέπει να κάνει συμβιβασμούς, όπως και το ΔΝΤ θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς έναντι της Γερμανίας, ώστε να υπάρξει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση από όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της ελληνικής πλευράς..».

Ερωτηθείσα αν ο πρωθυπουργός ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς να κάτσουν σε ένα τραπέζι να συζητήσουν το θέμα ή να επιδιώξει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, απάντησε:

«Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε την ουσία. Και η ουσία έχει να κάνει, όπως είπα και πριν, με το κατά πόσο όντως οι πολιτικές δυνάμεις, με προεξάρχουσα την αξιωματική αντιπολίτευση, θα σταθούν στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Έχει και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώσει ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει κάτι τέτοιο. Αλλά, όπως σας είπα, η ουσία είναι το κατά πόσο θα συστρατευτούν όλοι σε αυτόν τον κοινό σκοπό και όχι το μέσο με το οποίο αυτό θα γίνει».

Σχετικά άρθρα