Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Αναμένουμε καθαρή λύση για το χρέος μέσα στον Ιούνιο (βίντεο)

Τσίπρας: Αναμένουμε καθαρή λύση για το χρέος μέσα στον Ιούνιο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Δημόσιο Χρέος, Ελάφρυνση Χρέους, Ελληνική Κυβέρνηση, Ελληνικό Χρέος, Εσθονία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μέγαρο Μαξίμου,

Μία καθαρή λύση για το χρέος αναμένει μέσα στον Ιούνιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Εσθονό πρωθυπουργό Γιούρι Ράτας εν όψει και της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Εσθονία την 1η Ιουλίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αναμένουμε την οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από μία καθαρή λύση για την απομείωση του χρέους».

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για εποικοδομητική ανταλλαγή σκέψεων εν όψει και της ανάληψης της προεδρίας «σε μία περίοδο που η ΕΕ και η γειτονιά βρίσκονται μπροστά σε προκλήσεις που οι πολίτες θέλουν να αντιμετωπίσουμε με νέο όραμα».

Σημείωσε πως αυτό το νέο όραμα μπορεί να χτιστεί μόνο σε μία βάση σταθερότητας στην Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι «προσδοκούμε η ανάληψη της προεδρίας να γίνει μετά και μίας απόφασης που αναμένουμε μέσα τον Ιούνιο για την οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από μία καθαρή λύση για την απομείωση του χρέους».

Για το μεταναστευτικό ο Αλ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μία δίκαιη αναθεώρηση του Δουβλίνου που θα ενισχύει την αλληλεγγύη.

Ακόμα υπογράμμισε στον Εσθονό ομόλογό του την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων κυρίως στο Αιγαίο «αλλά και αποφασιστικότητα να κρατούμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία».

Σε ό, τι αφορά το Κυπριακό εξέφρασε «την απογοήτευσή για την παρελκυστική πολιτική της Τουρκίας στο ζήτημα του Κυπριακού και προκειμένου να συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα».

Σχετικά άρθρα