Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλή: Το βράδυ στην Ολομέλεια η ψηφοφορία για το τζαμί στον Βοτανικό

Βουλή: Το βράδυ στην Ολομέλεια η ψηφοφορία για το τζαμί στον Βοτανικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Βοτανικός, Βουλή των Ελλήνων, Ελληνική Κυβέρνηση, Ισλάμ, Μουσουλμάνοι, Τζαμί, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Με τους εισηγητές των κομμάτων άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί το βράδυ η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας με τα μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης.

Σημεία αιχμής του νομοσχεδίου, που συζητείται με τον χαρακτήρα του επείγοντος, είναι τα άρθρα που αφορούν στον τρόπο επιλογής των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κριτήρια μοριοδότησης και η δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι με την θετική ψήφο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) πέρασε η διάταξη για το μουσουλμανικό τέμενος που ανεγείρεται στο Βοτανικό.

Κατά την συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή επί των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στο οποίο περιέχεται, οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ καταψήφισαν, όπως είχαν προαναγγείλει, μαζί με την Χρυσή Αυγή, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια: ΝΔ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων, καθώς και το Ποτάμι, αν και οι διατυπώσεις των βουλευτών του ήταν υπέρ της διάταξης.

Σχετικά άρθρα