Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σόιμπλε για Ελλάδα: Συμφωνία στις 15 Ιουνίου – “Σκληρό” το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις

Σόιμπλε για Ελλάδα: Συμφωνία στις 15 Ιουνίου – “Σκληρό” το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωζώνη, Πιστοληπτική Αξιολόγηση,

Αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου για την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνεδρίαση του Ecofin, το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως είπε «αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε συμφωνία σε τρεις εβδομάδες», ενώ για το χθεσινό «ναυάγιο» απέδωσε την ευθύνη στο ΔΝΤ, λέγοντας ότι το Ταμείο ήταν το «δύσκολο» στις συζητήσεις της Δευτέρας.

Αναφερόμενος στη στάση του Βερολίνο κατά τη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup, στις Βρυξέλλες, δήλωσε «η γερμανική κυβέρνηση δεν μπλοκάρει τις αποφάσεις για την Ελλάδα. Αυτό που θέλουμε είναι να τηρούνται οι κανόνες. Οι γερμανικές θέσεις τυγχάνουν πάντα ευρείας στήριξης ανάμεσα στα μέλη του Eurogroup».

Σε κάθε περίπτωση, εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει για το ζήτημα της Ελλάδας και εξήγησε ότι η αδυναμία επίτευξης ενός συμβιβασμού οφείλεται στις αποκλίνουσες εκτιμήσεις μεταξύ Ταμείου και ΕΕ για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικά άρθρα