Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tσίπρας: Το 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια και θα έχουν υλοποιηθεί όλα τα αντίμετρα – Γραφικός ο Μητσοτάκης

Tσίπρας: Το 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια και θα έχουν υλοποιηθεί όλα τα αντίμετρα – Γραφικός ο Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Νέα Δημοκρατία, Πιστοληπτική Αξιολόγηση,

Ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στην αδιέξοδη στρατηγική του ψευδοπροφήτη, που διαρκώς προβλέπει την καταστροφή αλλά διαψεύδεται» τόνισε ο Aλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο.

«Παρακολούθησα με ενδιαφέρον και ειλικρινή κατανόηση την προσπάθεια που κατέβαλε ο Κ.Μητσοτάκης» είπε ο πρωθυπουργός ωστόσο όπως σημείωσε «η αίσθηση που έχει η πλειοψηφία όσων σας παρακολουθούμε είναι ότι δεν καταφέρνετε να πείσετε».

«Πολιτική δεν είναι μόνο η επικοινωνία. Η πολιτική θέλει και στρατηγική, μυαλό, ψυχή» σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι ηΝΔ και ο Κ.Μητσοτάκης κινδυνεύουν να γίνουν γραφικοί.

«Είχατε σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξετε αφήγημα και αυτή την ευκαιρία την πετάτε. Λέτε σήμερα δυο πράγματα. Ότι η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο και τα αντίμετρα είναι αέρας κοπανιστός. Θα ζητήσω από τους συνεργάτες μου να κρατήσουν τις σημερινές δηλώσεις για τα σποτάκια των ευρωεκλογών.

Γιατί το Μάιο του 2019 που είναι οι ευρωεκλογές όχι μόνο δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο αλλά θα έχουμε βγει από τα μνημόνια ήδη από το 2018 και θα έχουν υλοποιηθεί όλα τα αντίμετρα που θα ανακουφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.΄Κλείνει η αξιολόγηση και οδεύουμε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια σε μια συνολική συμφωνία για να βγει η χώρα από τα μνημόνια.Περνάμε σε μια θετική ατζέντα και για τη χώρα και για την κοινωνία» τόνισε ο Αλ.Τσίπρας.

Όταν έγινε φανερό ότι προχωράμε στην πολυπόθητη απομείωση του χρέους και τη δυνατότητα να σταθούμε στα πόδια μας και να βγούμε από τα μνημόνια η ΝΔ και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν άλλαξαν τροπάρι. Δεν λένε τώρα ότι καταστρέφουμε τη χώρα επειδή δεν υπογράφουμε συμφωνία, αλλά την καταστρέφουμε επειδή έχουμε συμφωνία και προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι βαρύτερο από τα θετικά.

Αντιδράτε με τη λογική που λέει ότι εάν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί σας, τόσο το χειροτερο για την πραγματικότητα είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν ψηφίζετε τα αντίμετρα ύψους 4 δισ. ευρώ που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές και φέρνετε τροπολογία για αντίμετρα που δεν έχουν συμφωνηθεί, ενώ τον Δεκέμβριο είχατε καταψηφίσει το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω. Ή τα έχετε χάσει τελείως με το κλείσιμο της αξιολόγησης ή βρίσκεστε σε πανικό», είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

“Η ιστορία σας είναι σκάνδαλα μίζες, ρεμούλες”

«Η ιστορία σας είναι σκάνδαλα μίζες, ρεμούλες. Αυτό είναι που σας βάζει σε πανικό και φέρεστε σαν ξεπουπουλιασμένα κοτόπουλο» προσέθεσε και τόνισε: «Δεν θα υπάρξει αριστερή παρένθεση. Η μόνη παρένθεση που θα κλείσει θα είναι η κρίση των μνημονίων και της άρσης κυριαρχίας που εσείς οδηγήσατε τη χώρα αφού πρώτα τη λεηλατήσατε. Φοβάστε ότι θα έρθουν αποδείξεις και στις εξεταστικές επιτροπές και στα δικαστήρια».

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Σιγοντάρατε τους ποιο ακραίους από τους δανειστές. Πηγαίνατε στο Βερολίνο και αντί να φοράτε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας φοράγατε τη φανέλα του ΔΝΤ».

«Όταν η πραγματικότητα δεν μας αρέσει αντί να αλλάξουμε τα επιχειρήματα αλλάζουμε την πραγματικότητα. Τα αντίμετρα δεν είναι αέρας κοπανιστός, αλλά τα επιχειρήματά σας», είπε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τη ΝΔ για «ασύλληπτη εργασία ψεύδους και παραπλάνησης της κοινής γνώμης».

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε στην Ολομέλεια αποκόμματα εφημερίδων με τίτλους: «Έρχεται τέταρτο μνημόνιο, δεν υπάρχει χρηματοδότηση πέφτει η κυβέρνηση» και προσέθεσε: «Πέρα από ψεύτες είσαστε και κουτοπόνηροι. Ένα χρόνο πριν από τον Μάιο του 2016 λέγατε τα ίδια ακριβώς». Αυτό το τέταρτο μνημόνιο πόσες φορές θα ψηφιστεί; διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Με τη συμφωνία, πέρνουμε την προβλεπόμενη δόση αντίμετρα ισόποσα και δημοσιονομικό περιθώριο 5,5 δισ. που θα πάνε για στήριξη των ασθενέστερων και όχι των ημετέρων. Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα οδηγήσουν σε θετική έκθεση βιωσιμότητας από το ΔΝΤ που θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, είπε ο πρωθυπουργός.

Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα θα εφαρμοσθούν μόνο εάν υπάρξουν από το 2018 μέτρα για το χρέος που θα μας οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση. Μήπως όταν αναφέρεστε σε τέταρτο μνημόνιο εννοείτε το μεσοπρόθεσμο, διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός και συνέχισε. “Αν μετρούσαμε για μνημόνιο κάθε μεσοπρόθεσμο που έφερναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα είχαμε φτάσει σήμερα όχι στο 4ο αλλά στο 40ο μνημόνιο”.

Σχετικά άρθρα