Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Τουρκικό Προξενείο μοιράζει λεφτά και τάμπλετ στους μικρούς Πομάκους για να τους κάνει Τούρκους

Το Τουρκικό Προξενείο μοιράζει λεφτά και τάμπλετ στους μικρούς Πομάκους για να τους κάνει Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Κατασκοπεία, Κομοτηνή, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Τουρκία, Τουρκικό Προξενείο,

Στο στόχαστρο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής οι Πομάκοι της Θράκης υποφέρουν μέσα στον ασφυκτικό κλοιό που έχουν στήσει τα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη, καταγγέλλει σε δημοσίευμά της η “Κυριακάτικη Δημοκρατία”.

Με «πρωτομάστορα» τον επικεφαλής Τούρκο πρόξενο Αλί Ριζά Ακιντζί, το προξενείο εκτελεί κατά γράμμα το σχέδιο εκτουρκισμού των μουσουλμανικών πληθυσμών, με επίκεντρο τους Πομάκους, ξεκινώντας από τα νεαρά Πομακόπουλα.

Εφαρμόζοντας πολιτική «γενιτσαροποίησης», ο Τούρκος Πρόξενος οργώνει τα Πομακοχώρια, οργανώνοντας φιέστες για τους μαθητές, τους οποίους με κάθε τρόπο δωροδοκεί, προκειμένου να αποσπάσει και να εδραιώσει τη συνειδησιακή τους στροφή προς την Τουρκία.

Το τουρκικό σχέδιο διαγράφεται καθαρά πλέον στις αναλύσεις των επιστημονικών συμβουλευτικών κύκλων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, γράφει η “Δημοκρατία”, που αναγνωρίζουν ότι οι κινήσεις του τουρκικού προξενείου εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο «κοσοβοποίησης» της Θράκης, με απώτερο τελικό σταθμό την αυτονόμησή της και την αποκοπή της από τον ελληνικό εθνικό κορμό.

Σε αυτές τις συνθήκες η εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας (ΠΑΟΝΕ) στις 10 Μαΐου, στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 97η επέτειο από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον ελλαδικό κορμό, ακούγεται σαν «πανηγύρι σε μακρινό χωριό» στα όργανα του προξενείου, που καθημερινά με δράσεις επιτόπου καλλιεργούν και επιβραβεύουν κάθε πράξη που απομακρύνει τους μικρούς (εύπλαστους) μαθητές από την ελληνική πραγματικότητα.

Πρόσφατα, ο Αλί Ριζά Ακιντζί βρέθηκε στα Πομακοχώρια της Μύκης διοργανώνοντας μαθητικές εκδηλώσεις με χρήματα εκ Τουρκίας, βραβεύοντας Πομάκους μαθητές.

Όπως αναφέρει στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ο Αχμέτ Ιμάμ, πρόεδρος του «Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων», ο Τούρκος πρόξενος επιβραβεύει κάθε μαθητή που θα διαβάσει απόσπασμα του Κορανίου με ένα… τάμπλετ.

Και, φυσικά, το χρήμα εκ Τουρκίας ρέει άφθονο, για το οποίο ανυποψίαστοι – αφελείς τοπικοί παράγοντες (χριστιανοί) σημειώνουν ότι «βοηθά στην οικονομική ανάκαμψη της Θράκης».

Το απεχθές πρόσωπο του προξενείου ξεδιπλώνεται με εκβιασμούς, προπηλακισμούς, αλλά και χρηματισμό, υποχρεώνοντας πολλούς Πομάκους να δηλώνουν ότι είναι Τούρκοι.

Στον Εχίνο, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, οι μουσουλμάνοι Πομάκοι, ενώ δηλώνουν την αδιαμφισβήτητη πομακική καταγωγή τους, δηλώνουν όλοι Τούρκοι! Και το «εθνικό κέντρο» απαντά με εκδηλώσεις 800 χιλιόμετρα μακριά από την επερχόμενη εθνική καταστροφή, καταλήγει η εφημερίδα “Δημοκρατία”.

Σχετικά άρθρα