Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κουμουτσάκος πάλι “βιάζεται” και σπεύδει να “ερμηνεύσει” τον Ερντογάν

Ο Κουμουτσάκος πάλι “βιάζεται” και σπεύδει να “ερμηνεύσει” τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κουμουτσάκος, Νέα Δημοκρατία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συνθήκη της Λωζάνης, Τουρκία,

Με ανάρτησή του στο Twitter ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε την είδηση που “βγήκε” από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αφορά τη Συνθήκη της Λωζάνης.

«Ο Ερντογάν προφανώς αναφέρεται σε εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης όπως ο ίδιος την ερμηνεύει. Δε μεταβάλλει καθόλου την τουρκική πολιτική» έγραψε ο Κουμουτσάκος.

Νωρίτερα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι στο τέλος της συνάντησης με τον κ. Τσίπρα ο Τούρκος πρόεδρος «εξέφρασε την επιθυμία για την πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης».

Εδώ να σημειώσουμε κάποια πράγματα. Προφανώς και κάποιο λάκκο έχει η φάβα αλλά για μια ακόμη φορά ο Κουμουτσάκος “βιάζεται” και με δημόσια δήλωσή του “επιτρέπει” στον Ερντογάν να “αναθεωρήσει” ξανά.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος οφείλει να κατανοήσει ότι δεν είναι σχολιαστής ή δημοσιογράφος αλλά τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πράγμα που σημαίνει ότι εάν έχει κάτι να πει ας σπεύσει να βάλει άλλους να το πουν και να μην εκτίθεται η αξιωματική αντιπολίτευση στο σύνολό της από τις άστοχες δηλώσεις του (όπως όταν έκραξε τον Τραμπ).

Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να κάνουμε υποδείξεις σε έναν πολιτικό με διπλωματική προϋπηρεσία και άκρως ανησυχητικό για τις ικανότητές του σε περίπτωση που ποτέ κληθεί να ηγηθεί της εξωτερικής μας πολιτικής.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος όφειλε να γνωρίζει πώς γίνεται το παιχνίδι και να ακολουθεί τους κανόνες του, αντί να πετάγεται σε κάθε ευκαιρία ως τρολ.

Τέλος, για να μην νομίζει ότι ξεχνάμε, με εκείνη την ερώτηση όπου υπερασπίζεται το όνομα “Μακεδονία” για τα Σκόπια, κατάλαβε την αστοχία του ή ακόμα επιμένει;

Σχετικά άρθρα