Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξωτερική Πολιτική Άρλεκιν: “Πληγώθηκαν” τα τουρκικά “αισθήματα” επειδή η Ελλάδα δεν παραδίδει τους ικέτες

Εξωτερική Πολιτική Άρλεκιν: “Πληγώθηκαν” τα τουρκικά “αισθήματα” επειδή η Ελλάδα δεν παραδίδει τους ικέτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Η Τουρκία μπορεί να απειλεί με πόλεμο στην ανατολική Μεσόγειο για τα κοιτάσματα της Κύπρου, να διεκδικεί 18 ελληνικά νησιά ως “τουρκικά”, να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά η Ελλάδα είναι που “στέλνει λάθος μηνύματα” κατά τους Τούρκους επειδή η Ελληνική Δικαιοσύνη αρνείται να παραδώσει τους Τούρκους ικέτες στο καθεστώς Ερντογάν.

Σε συνέντευξη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χουσεΐν Μουφτούογλου, δήλωσε τα ακόλουθα για την απόφαση της Ελλάδας να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς:

“Στο ζήτημα αυτό εκφράσαμε την απογοήτευση και την ενόχλησή μας. Παρά τις επίμονες ενέργειές μας να εκδοθούν τα άτομα αυτά στην Τουρκία η απόφαση που έλαβε η Ελλάδα στέλνει λάθος μηνύματα ως προς την προστασία των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Αυτό δεν αρμόζει στη συμμαχία και στην καλή γειτονία. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν αξιολόγησε θετικά τις εκκλήσεις μας. Δυστυχώς, οι ύποπτοι αυτοί, οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα δεν εκδόθηκαν. Κι αυτό έχει δημιουργήσει ερωτηματικά στα αισθήματά μας απέναντι στην Ελλάδα ως προς τις σχέσεις καλής φιλίας και συμμαχίας. Και είναι καθήκον της Ελλάδας να εξασφαλίσει να μην συμβεί αυτό”.

Να σημειωθεί εδώ ότι καμία Δικαιοσύνη ευρωπαϊκής χώρας δεν έχει εκδώσει Τούρκους ικέτες στο ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν με πρώτη και καλύτερη τη Γερμανία.

Σε κάθε περίπτωση τα τουρκικά συναισθήματα είναι αδιάφορα, όταν το καθεστώς της Τουρκίας συνεχώς απειλεί με πόλεμο κι όταν γνωρίζει καλά ότι σε μια πολεμική αναμέτρηση με την Ελλάδα θα συντριβεί.

Σχετικά άρθρα