Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λύση για το ελληνικό χρέος θέλουν οι ΗΠΑ – Επί τάπητος το θέμα στη Σύνοδο G7

Λύση για το ελληνικό χρέος θέλουν οι ΗΠΑ – Επί τάπητος το θέμα στη Σύνοδο G7
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναδιάρθρωση Χρέους, Δημόσιο Χρέος, Ελάφρυνση Χρέους, Ελληνικό Χρέος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κούρεμα Χρέους, Ομάδα G7, Στίβεν Μνούχιν, Σύνοδος G7,

Αξιωματούχοι των κρατών μελών της Ομάδας των Επτά (G7) θα συζητήσουν αυτή την εβδομάδα, στο Μπάρι της Ιταλίας (11- 13 Μαϊου)  για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στα πεδία της φορολογίας και του κανονιστικού πλαισίου, για τις προσπάθειες καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την εικόνα της οικονομίας που βελτιώνεται, αλλά και το ζήτημα της Ελλάδας, δήλωσε ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο αξιωματούχος επισήμανε ότι συνεχίζουν ακόμη να υπάρχουν προβλήματα με το κρατικό χρέος ευρωπαϊκών χωρών όπως αυτό της Ελλάδας.

Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ότι η Ευρώπη πρέπει να χειριστεί την διευθέτηση του προβλήματος του ελληνικού χρέους. Χαιρέτισε την πρόσφατη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους πιστωτές όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στους φόρους και στις συντάξεις, αλλά πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε βιώσιμη τροχιά».

Σχετικά άρθρα