Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ – Η γραμμή που θα δώσει ο Μητσοτάκης στους βουλευτές του

Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ – Η γραμμή που θα δώσει ο Μητσοτάκης στους βουλευτές του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, Πρωτογενές Πλεόνασμα,

Στις 12:00 το μεσημέρι, σήμερα Τρίτη, θα συνεδριάσει στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών.

Ο Κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του, αναμένεται να υπογραμμίσει τη σημασία της ανάδειξης του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της ΝΔ, μιλώντας για τα «αισιόδοξα μηνύματα της ήττας του λαϊκισμού που εκπέμπονται τελευταία στην Ευρώπη».

Και θα επαναλάβει με έμφαση την άποψή του ότι το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής στη Γαλλία ήταν «νίκη της κοινής λογικής, του ρεαλισμού και της μετριοπάθειας, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού, του σκληρού ευρωσκεπτικισμού, της μισαλλοδοξίας και του διχασμού».

Πεποίθηση του προέδρου της ΝΔ, που εκφράζεται συχνά το τελευταίο διάστημα είναι ότι «οι διαχωριστικές γραμμές, σήμερα, δεν είναι πια τόσο μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, όσο μεταξύ κλειστών και ανοιχτών κοινωνιών, μεταξύ προόδου και συντήρησης».

Υπάρχει, όπως υποστηρίζει, διαχωριστική γραμμή «μεταξύ εκείνων που πρεσβεύουν την ενότητα και την αισιοδοξία και όσων κάνουν πολιτικές καριέρες πάνω στο διχασμό και στο μίσος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναπτύξει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδας της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα και αντίμετρα.

Αποδίδοντας ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το 4ο Μνημόνιο, όπως επιμένει, αποδέχθηκε, χωρίς μάλιστα χρηματοδότηση, θα  επισημάνει τις βαριές συνέπειες που θα έχει η κοινωνία από τα ασφυκτικά μέτρα λιτότητας.

Ειδικά για τα αντίμετρα θα επιμείνει ότι για να εφαρμοστούν πρέπει να πάμε σε πλεόνασμα 5,5% το 2019 και ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει ακόμη και όσα αφορούν μειώσεις φόρων, όπως προτείνει η ΝΔ, επειδή θα είναι σα να εγκρίνουμε και τα σκληρά μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης θα εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη χώρα.

Ενώ θα υπογραμμίσει ότι «υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα» και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση που προτίθεται να ακολουθήσει η ΝΔ και περιλαμβάνει γενναίες μειώσεις φόρων και δαπανών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, τέλος, θα καταγγείλει τον Α. Τσίπρα για τη «νέα διαπλοκή» που επιχειρεί να δημιουργήσει.

Και με αφορμή την υπόθεση Σαββίδη, θα αναφερθεί αναλυτικά στην «απόπειρα δημιουργίας καθεστώτος που συνδέει οικονομία, δικαιοσύνη και media».

Υπενθυμίζεται ότι σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες Δευτέρα, ο Κ. Μητσοτάκης άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «είχε υποσχεθεί 12,5 δισ. παροχές τον Σεπτέμβριο του 2015 και μέχρι τώρα έχει πάρει 12 δισ. μέτρα».

«Ο κ. Τσίπρας απέτυχε. Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι να ακούσει ποιο είναι το δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα. Χωρίς να λαϊκίζουμε και να λέμε ψέματα θα πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ..

Σε ό,τι αφορά στα αντίμετρα παρατήρησε ότι για να μπορέσουν να εφαρμοστούν το 2019 θα πρέπει να επιτευχθεί πλεόνασμα 5,5%.

 

Σχετικά άρθρα