Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Μητσοτάκης ξαφνικά δίνει μέρα παρά μέρα συνεντεύξεις

Γιατί ο Μητσοτάκης ξαφνικά δίνει μέρα παρά μέρα συνεντεύξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εκλογές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Σε προσπάθεια συντήρησης του γκρεμισμένου – μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης – αφηγήματος για εκλογές αλλά και βελτίωσης του προφίλ του ιδίου στις τάξεις των πολιτών αποδίδουν παροικούντες την Ιερουσαλήμ της ΝΔ το πρωτοφανές μπαράζ εμφανίσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μέσα σε πέντε ημέρες έχει ήδη δώσει τρεις συνεντεύξεις, ενώ ο σχεδιασμός του Μοσχάτου σύμφωνα με πληροφορίες περιέχει και νέες εμφανίσεις του το προσεχές διάστημα.

Η συχνότητα αυτή, η οποία συμπίπτει με το κλείσιμο της αξιολόγησης που ενταφιάζει το αφήγημα της ΝΔ για εκλογές, έχει ήδη προξενήσει έντονη περιέργεια για τους λόγους που ωθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγει μπροστά σε μία τόσο δύσκολη στιγμή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν πως το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ είναι ιδιαίτερα αρνητικό, καθώς κορυφαία στελέχη της παράταξης τάσσονται – πίσω από κλειστές πόρτες μέχρι στιγμής – υπέρ της αλλαγής αφηγήματος.

“Δεν πάει άλλο αυτό το παραμύθι, χάνουμε το έρεισμά μας” σημείωνε σε συνομιλητές του κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως έχει τεθεί από πολλά στελέχη και βουλευτές το θέμα πως “δεν πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος με τους χαμηλοσυνταξιούχους. Πρέπει να υπερψηφίσει τα αντίμετρα η ΝΔ και παράλληλα να καταγγείλει τους χειρισμούς Τσίπρα”.

Οι ίδιες πηγές, αποδίδουν τη στάση αυτή τόσο στο δέσιμο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο άρμα των σαμαρικών, κυρίως μέσω του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και στον στενό πυρήνα πέριξ του Προέδρου της ΝΔ, οι οποίοι όπως τονίζεται “βαίνουν από αποτυχία σε αποτυχία”.

Τα ίδια πρόσωπα χρεώνουν στο περιβάλλον Μητσοτάκη εξάλλου ότι δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί τη φθορά που αδιαμφισβήτητα έχει υποστεί ο Αλέξης Τσίπρας από τη διετή διακυβέρνηση σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και την πρόσφατη συμφωνία, η οποία ενέχει σημαντικούς συμβιβασμούς.

Χαρακτηριστικά είναι τα δημοσκοπικά ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis, όπου βγάζει μάτι η αναντιστοιχία ανάμεσα στα ποσοστά που συγκεντρώνει το κόμμα (36.8 στην εκτίμηση ψήφου) και σε εκείνα που συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (26%) στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό!

Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη η απόφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι αυτός που θα σηκώσει το βάρος της επιμονής στο ίδιο αφήγημα περί εκλογών – μετριασμένο βέβαια – προκειμένου να σταλεί ένα σαφές μήνυμα συμμόρφωσης κυρίως στο εσωτερικό της ΝΔ.

Πέραν αυτού ωστόσο, ενδεικτικό της στόχευσης Μητσοτάκη είναι ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται να προσπαθεί να “λειάνει” θέσεις, οι οποίες έχει καταστεί σαφές πως έχουν προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στο προφίλ του ίδιου του Προέδρου αλλά και συνολικά της ΝΔ, όπως οι απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης με τις εμφανίσεις του επιχειρεί να συντηρήσει ένα κλίμα πόλωσης, το οποίο νομοτελειακά ετοιμάζεται να φθίνει καθώς η χώρα και η κυβέρνηση μπαίνουν μετά τη συμφωνία σε ήρεμα νερά, τόσο για να δικαιολογήσει την επιμονή του στις εκλογές, όσο και για να προετοιμάσει το έδαφος για μετωπική σύγκρουση στη Βουλή κατά την ψήφιση μέτρων και αντιμέτρων σε δέκα ημέρες από σήμερα.

Σχετικά άρθρα