Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούτσης: Στις 18 Μαΐου θα ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας

Βούτσης: Στις 18 Μαΐου θα ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Βούτσης, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, ΣΥΡΙΖΑ,

Την Πέμπτη 18 Μαΐου θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης από την Ολομέλεια της Βουλής, όπως δήλωσεο Νίκος Βούτσης.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Βουλής, αποσαφήνισε ότι το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση με τον χαρακτήρα του επείγοντος στην αρμόδια επιτροπή στις 15 Μαΐου, και θα ολοκληρωθεί σε δύο συνεδριάσεις, και στις 17 και 18 θα ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια.

Παράλληλα, ο N. Βούτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι καμία διαρροή δεν θα υπάρξει από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ θα έχει μεγάλο πρόβλημα αν δεν ψηφίσει κάποια από τα αντίμετρα.

Όπως τόνισε ο N. Βούτσης, «όταν οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα μέτρα και το χρέος», σημειώνοντας ότι «έτσι και αλλιώς τέσσερις μέρες αργότερα το Eurogroup θα κληθεί να αποφασίσει».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα ενημερώσει εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Βούτσης απάντησε «όλα θα γίνουν».

«Περιμένετε διαρροές;» ρωτήθηκε ο Ν. Βούτσης.

«Όχι απλώς δεν περιμένουμε καμία διαρροή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης θα στηρίξουν κάποια από τα αντίμετρα από τα οποία κάποιοι θα ευνοηθούν και κάποιοι θα έχουν απώλεια», απάντησε ο Ν. Βούτσης και επεσήμανε:

«Η ΝΔ θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα αν δεν ψηφίσει κάποια από τα αντίμετρα, κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τα φορολογικά».

Σχετικά άρθρα