Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς βλέπει ο Τύπος στην Ιταλία τη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών

Πώς βλέπει ο Τύπος στην Ιταλία τη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Ελληνικό Χρέος, Ευρωζώνη, Ιταλία, Πιστοληπτική Αξιολόγηση,

Στη συμφωνία που επετεύχθη την Τρίτη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, εστιάζει σήμερα Τετάρτη, ο Τύπος στην Ιταλία.

«Η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές (συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ)» γράφει η ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις λεπτομέρειες της χθεσινής συμφωνίας και προστίθεται ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις εργασίας θα ξαναρχίσουν από τον Σεπτέμβριο του 2018.

«Είναι ένα στοιχείο υπέρ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, που είχε δώσει κύρια σημασία στο θέμα αυτό, με αναφορά στην ευρωπαϊκή εργασιακή ομαλότητα», γράφει ο σχολιαστής Βιττόριο Ντα Ρολντ.

«Η επίτευξη της συμφωνίας απενεργοποιεί την ελληνική βόμβα, αποτρέποντας μια νέα κρίση του Ευρώ», γράφει η εφημερίδα του Τορίνο La Stampa.

Προσθέτει, δε, ότι υπό τις προϋποθέσεις αυτές «θα μπορέσει να αρχίσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ένας όρος που θεωρείται απαράβατος από το ΔΝΤ για να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα».

Παράλληλα, όμως, η εφημερίδα του Τορίνο αναφέρει ότι στην Αθήνα πρόκειται να διαδηλώσουν πολίτες και συνταξιούχοι οι οποίοι είναι αντίθετοι στην περικοπή των συντάξεων και στην αύξηση των φόρων.

Σχετικά άρθρα