Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Καρφιά” Κουρουμπλή σε ΝΔ: Βρίσκεται σε σύγχυση και πανικό γιατί έκλεισε η αξιολόγηση

“Καρφιά” Κουρουμπλή σε ΝΔ: Βρίσκεται σε σύγχυση και πανικό γιατί έκλεισε η αξιολόγηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Ελληνική Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Ναυτιλίας,

«Σε σύγχυση και πανικό βρίσκεται η αντιπολίτευση γιατί έκλεισε η αξιολόγηση», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας τις επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για την συμφωνία με τους δανειστές, κατά τη συζήτηση κύρωσης διεθνούς σύμβασης στην Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα Τετάρτη.

Ο Π. Κουρουμπλής μίλησε για τέλος του «μαρτυρίου» και παρατήρησε ότι μαζί με το κλείσιμο της αξιολόγησης τέλειωσε και το επιχείρημα των πρόωρων εκλογών που κρατούσε ενωμένη την «τριχοτομημένη ΝΔ».

Ο Π. Κουρουμπλής θύμισε ότι η αντιπολίτευση πίεζε την κυβέρνηση για γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά την κρίσιμη στιγμή δεν βρέθηκαν δίπλα στην κυβέρνηση για το ζήτημα των συντάξεων.

Ο Π. Κουρουμπλής σχολίασε και την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια, επικρίνοντάς τον γιατί ακόμα και σήμερα καταλόγισε την κύρια ευθύνη για την συμφωνία στην κυβέρνηση και δεν αναφέρθηκε παρά ελάχιστα στις ευθύνες των δανειστών.

Τον λόγο πήρε κι ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Ν. Σαντορινιός, ο οποίος απέρριψε τους ισχυρισμούς για μέτρα εναντίον των εργαζομένων επισημαίνοντας ότι συμφωνήθηκε η επαναφορά την επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ο Ν. Σαντορινιός υπογράμμισε ότι, σε αντίθεση με ότι υποστηρίζει η αντιπολίτευση, υπάρχει πιθανότητα να πιαστούν τα πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ, καθώς η κυβέρνηση το έχει ήδη καταφέρει γιατί «βάλαμε κόφτη στην διαφθορά, την διαπλοκή και το μαύρο χρήμα».

Σχετικά άρθρα