Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΔΗΣΥ ζητά από τον Τσακαλώτο ενημέρωση στη Βουλή για τη συμφωνία

Η ΔΗΣΥ ζητά από τον Τσακαλώτο ενημέρωση στη Βουλή για τη συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Κουτσούκος, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευρωζώνη, Μνημόνιο, ΠΑΣΟΚ, Υπουργείο Οικονομικών,

Αναλυτική ενημέρωση της Βουλής για τη συμφωνία με τους δανειστές και το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, καθώς και κατάθεση όλων των σχετικών κειμένων, ζητούν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Μετά από πολύμηνες, δήθεν διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέληξε σε συμφωνία-συνθηκολόγηση που δεσμεύει μακροχρόνια τη χώρα, χωρίς να έχει καμία τέτοια νομιμοποίηση» υποστηρίζουν οι δύο βουλευτές και προσθέτουν:

«Ουσιαστικά δεσμεύει την χώρα σε ένα 4ο μνημόνιο, μνημόνιο διαρκές και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος, και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ ) για πολλά χρόνια».

Ακόμα, κάνουν λόγο «για νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας ύψους 4,5 δισ. ευρώ συνολικά, μέσω μείωσης των συντάξεων, του αφορολόγητου και περικοπής 450 εκατ. ευρώ από τις ενισχύσεις των ανέργων και των ασθενέστερων τάξεων» και για «δεσμεύσεις που υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα Grexit ή διαρκής λιτότητα».

Σχετικά άρθρα