Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Αιχμές” για τον Κοτζιά άφησε η Αναγνωστοπούλου που μιλά άπταιστα τουρκικά και σπούδασε τουρκικό πολιτισμό

“Αιχμές” για τον Κοτζιά άφησε η Αναγνωστοπούλου που μιλά άπταιστα τουρκικά και σπούδασε τουρκικό πολιτισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Κοτζιάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Υπουργείο Εξωτερικών,

Η Σία Αναγνωστοπούλου, λοιπόν, απέκτησε “ξαφνικά” άποψη για το Κυπριακό και μάλιστα έσπευσε να την εκφράσει στην κυπριακή εφημερίδα “Πολίτης”, γνωστή λόγω των απόψεων και θέσεών της στα εθνικά θέματα.

Όπως διαβάζουμε στον “Ελεύθερο Τύπο”, η Σία Αναγνωστοπούλου άφησε αιχμές κατά του Νίκου Κοτζιά σε συνέντευξη που έδωσε στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης».

Μια σύγκριση της δημοτικότητας του Νίκου Κοτζιά με της Σίας Αναγνωστοπούλου αρκεί για να “τελειώσει” το θέμα, δηλαδή ποιον ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται αλλά…

Επειδή δεν πρέπει να μένουμε με τις απορίες, δηλαδή πώς ξαφνικά η Σία Αναγνωστοπούλου έσπευσε να αφήσει τις αιχμές της για τον Έλληνα ΥΠΕΞ μέσω “Πολίτη”, εμείς ανατρέξαμε στη Wikipedia για να ρίξουμε μια ματιά στο βιογραφικό της.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

“She continued her studies in Paris, where she received two degrees. Firstly, a degree in Turkish language and culture from the Institut National des Langues et Civilisations Orientales…”.

Η κυρία Αναγνωστοπούλου, μαθαίνουμε, έχει σπουδάσει τουρκική γλώσσα και πολιτισμό.

“Anagnostopoulou taught for nine years, from 1995 to 2004, at the Turkish and Middle Eastern Studies Department of the University of Cyprus…”.

“Η Αναγνωστοπούλου δίδαξε για εννέα χρόνια, από το 1995 έως το 2004, στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κύπρου…”.

“Her main research interests are nationalism in Greece, Turkey and Cyprus, and colonialism in Cyprus”.

“Τα κυρίως ερευνητικά ενδιαφέροντά της είναι ο εθνικισμός στην Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο και η αποικιοκρατία στην Κύπρο”.

“From 2000 to 2003, Anagnostopoulou headed the Cypriot Foreign Ministry’s research team on issues concerning Turkey and the Turkish-Cypriot community”.

“Από το 2000 έως το 2003 η Αναγνωστοπούλου ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την Τουρκία και την Τουρκοκυπριακή κοινότητα”.

Επικεντρωμένο το επιστημονικό ενδιαφέρον της Σίας Αναγνωστοπούλου στην Τουρκία στην Κύπρο και ομιλεί απταίστως και την τουρκική γλώσσα. Μιλάει βεβαίως κι άλλες ξένες γλώσσες.

Σχετικά άρθρα