Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικά καραγκιοζιλίκια: Το Προξενείο Κομοτηνής κάνει έρανο για να στείλει… Τούρκο αστροναύτη στο διάστημα

Τουρκικά καραγκιοζιλίκια: Το Προξενείο Κομοτηνής κάνει έρανο για να στείλει… Τούρκο αστροναύτη στο διάστημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Διάστημα, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Τουρκία, Τουρκικό Προξενείο,

Για απίστευτη και πρωτοφανή πρόκληση του Προξενείου Κομοτηνής στη Θράκη κάνει λόγο σε δημοσίευμά της εφημερίδα “Δημοκρατία”, αναφερόμενη στον “έρανο” που ξεκίνησε το Προξενείο μεταξύ των Ελλήνων Μουσουλμάνων για να ενισχυθεί οικονομικά η κρατική διαστημική υπηρεσία της Τουρκίας.

Εκτός από το γελοίο του θέματος, δηλαδή η αποστολή Τούρκου στο διάστημα έως το 2023, η εφημερίδα σημειώνει ότι “είναι προφανές ότι η συλλογή χρημάτων είναι προσχηματική. Το προξενείο της Κομοτηνής, που παίζει ύπουλο ρόλο στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Άγκυρα, επιχειρεί να «βαφτίσει» τη μουσουλμανική μειονότητα ως τουρκική και εγείρει αξιώσεις για εδαφική ανεξαρτησία”.

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης διακρίνονται σε τρεις ομάδες: α) Πομάκοι, απόγονοι των αρχαίων Αγριάνων, του ιππικού του Μεγ. Αλεξάνδρου. Ζήτησαν οι ίδιοι την ένωσή τους με την Ελλάδα και παρά ότι ομιλούν μια σλαβοελληνική διάλεκτο έχουν ελληνική συνείδηση. β) Τσιγγάνοι, οι λεγόμενοι “τουρκόγυφτοι” από τον λαό και γ) οι Οθωμανογενείς. Αυτοί στην πλειονότητά τους είναι ελληνόφωνης καταγωγής (ρωμαϊκοί-βυζαντινοί) πληθυσμοί που εξισλαμίστηκαν, δηλαδή “τούρκεψαν”, επί οθωμανικής κατοχής.

Τούρκοι κανονικοί, δηλαδή μογγόλοι ή άλλοι τουρκεμένοι Ασιάτες, δεν υπάρχουν στη δυτική (ελληνική) Θράκη και ούτε υπήρξαν.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ελληνική Πολιτεία μιλά για Έλληνες Μουσουλμάνους και όχι “τουρκική” ή άλλη μειονότητα.

Οι Τούρκοι με πείσμα και επιμονή προσπαθούν να εκτουρκίσουν όλους του οθωμανογενείς πληθυσμούς των Βαλκανίων και αυτό “παλεύουν” και στη Θράκη.

Επιστρέφοντας στο δημοσίευμα της “Δημοκρατίας”, διαβάζουμε ότι το τουρκικό Προξενείο “χρησιμοποιεί τουρκικούς θύλακες εντός της μειονότητας, που λαμβάνουν γραμμή απευθείας από τη MIT”, αλλά αυτά φυσικά δεν είναι καινοφανή.

Ο έρανος, γράφει η “Δημοκρατία”, έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στο twitter και γίνεται δήθεν με αφορμή το Ραμαζάνι, που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες.

«Σε αυτό το Ραμαζάνι με τη θρησκευτική σας ελεημοσύνη στηρίξτε την ιπτάμενη τουρκική νεολαία… Οι δωρεές σας να κερδίσουν νόημα στην τουρκική υπηρεσία αεροπορίας» τονίζεται στην ανάρτηση.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η “Δημοκρατία” παρατίθενται και οι λογαριασμοί όπου μπορούν να κατατίθενται χρήματα, με τη Ziraat Bank να έχει σημαίνοντα ρόλο.

Στην πρόκληση υπήρξε αντίδραση από τους μουσουλμάνους της Θράκης, όχι όμως επισήμως από το ελληνικό κράτος.

Υποστήριξαν ότι στο Ραμαζάνι είναι έθιμο να δίδονται χρήματα σε φτωχές οικογένειες και όχι σε κρατικές υπηρεσίες, και μάλιστα της Τουρκίας.

«Ντροπή… Μόνο ντροπή. Εάν δοθούν χρήματα έστω και ένα ευρώ, γι’ αυτόν τον λόγο, τότε είναι επίσημη δωρεά στο τουρκικό κράτος» έγραψε οργισμένος ένας μουσουλμάνος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά άρθρα