Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλογές γιοκ για Μητσοτάκη – Βάζει “χέρι” σε τομεάρχες της ΝΔ

Εκλογές γιοκ για Μητσοτάκη – Βάζει “χέρι” σε τομεάρχες της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Κυβέρνηση, Κατερίνα Παπακώστα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πιστοληπτική Αξιολόγηση,

Συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί της Τρίτης, στα γραφεία του κόμματος, στον απόηχο της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, με τη συμφωνία με τους θεσμούς να ενταφιάζει πλήρως το αφήγημα για εκλογές που καλλιεργεί εδώ και ένα έτος η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με δεδομένο το νέο στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ, ο πρόεδρός της αναμένεται να δώσει το στίγμα της νέας στρατηγικής που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά και την επίτευξη συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, χωρίς να αποκλείονται ωστόσο και αυστηρές παρατηρήσεις, καθώς δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που διαρρέονται από τη ΝΔ αναφορικά με… μεταγραφές.

Στο ίδιο πλαίσιο τονίζουν εμμέσως πλην σαφώς πως της ΝΔ της φταίει η… ελλιπής αντιπολιτευτική γραμμή ορισμένων τομεαρχών και όχι οι λανθασμένες στρατηγικές επιλογές της ηγεσίας.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν το πακέτο μέτρων που θα φέρει στη Βουλή το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.

Σε αυτό αναμένεται να σταθεί και ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την τοποθέτησή του ενώπιον των τομεαρχών του κόμματος, μιας και η κρατούσα αντίληψη στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε και άρα η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αυτή που θα πρέπει να άρει το βάρος της συνθηκολόγησης.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση γίνεται στον απόηχο της «καρατόμησης» της Κατερίνας Παπακώστα από αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας και ως εκ τούτου αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σχετικά άρθρα