Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κεραυνοί Φάμελλου: H NΔ είναι κόμμα των λίγων συμφερόντων και των τραπεζών

Κεραυνοί Φάμελλου: H NΔ είναι κόμμα των λίγων συμφερόντων και των τραπεζών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ελληνική Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

«Η ΝΔ δεν αναγνωρίζει ποιες είναι οι ανάγκες της χώρας, γιατί το μόνο που την ενδιαφέρει είναι οι ανάγκες της καρέκλας της», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm», με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή, επί της αρχής, των άρθρων και τροπολογιών του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Η ΝΔ μας εξέπληξε, γιατί τάχατες δηλώνει ότι είναι το κόμμα της επιχειρηματικότητας. Ακριβώς το αντίθετο είναι, είναι το κόμμα των λίγων συμφερόντων και των τραπεζών, συνηγόρησε υπέρ του υψηλού ορίου στην αρχή, για να μη ρυθμίζονται τα χρέη των μικρών επαγγελματιών και τώρα καταψηφίζει και ουσιαστικά δεν δίνει τη δυνατότητα, ούτε στους επιχειρηματίες να ξαναξεκινήσουν, να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία, αλλά ούτε και στις τράπεζες και τα δημόσια ταμεία να καλύψουν ένα σημαντικό κομμάτι των κόκκινων χρεών. Από τη μια δημιούργησε όλα αυτά τα χρέη, το τεράστιο ιδιωτικό χρέος, που δημιουργήθηκε στη χώρα μας την περίοδο της έντονης λιτότητας και τώρα δεν δέχεται να ρυθμιστεί», ανέφερε ο Σ. Φάμελλος και πρόσθεσε:

«Αυτή είναι μία νέα πραγματικότητα που είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε. Μαζί και όλα τα «παπαγαλάκια», που υποστηρίζουν την αντιπολίτευση και πολλές φορές και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δημιουργούν μία ψευδή εικόνα για τη χώρα, κατά κάποιον τρόπο κατακρίνοντάς την, γιατί τα πάει καλά στη διαπραγμάτευση ή γιατί η οικονομία ξαναπαίρνει μπρος. Εμείς, όμως, πρέπει να κρατήσουμε τη σοβαρότητά μας, διότι έχουμε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα και προϊόν στη χώρα μας. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι πάρα πολύ σημαντικός στην προσπάθεια αυτή».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι «στο επίπεδο της Κομισιόν η χώρα μας έχει αρχίσει και κερδίζει τις εντυπώσεις, υπάρχει πράγματι ένα κλίμα, το οποίο δεν συμφωνεί με τις πρακτικές και τις πολιτικές της λιτότητας, όμως όλα αυτά μένει να αποδειχθούν».

«Το τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης γίνεται στο Eurogroup μετά τη σύνοδο κορυφής και εκεί πρέπει να δούμε τη συνεπή στάση όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Η Ελλάδα έχει πλέον αλλάξει ρότα, η Ελλάδα είναι δίκαιη και τίμια, δεν έχει να κάνει με τα σκάνδαλα του παρελθόντος. Θέλουμε, όμως, αυτή η δικαιοσύνη να έχει και θετικό αντίκτυπο, κοινωνικό συντελεστή, δηλαδή να μοιραστεί το πλεόνασμα στην κοινωνία και να ευημερεί η κοινωνία και όχι οι αριθμοί. Αυτό θέλουμε να το δούμε να εκφράζεται και στο Eurogroup και «μαζεύοντας» τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, για να μην πω να μη χρειάζεται η Ευρώπη πλέον το ΔΝΤ, που είναι και βασικός μας πολιτικός στόχος», σημείωσε.

Ο Σ. Φάμελλος επεσήμανε ότι «η ρύθμιση του χρέους, η παράτασή του και η μείωση των επιτοκίων δημιουργεί θετικό αποτέλεσμα στο ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν ρίχνει τους δανειστές, δεν είναι σε βάρος τους, αντίθετα μία υπερφορολόγηση, αφυδάτωση της οικονομίας μπορεί να οδηγήσει στο να μην έχουν κανένα όφελος οι δανειστές, αντιθέτως να έχουν ζημία».

Αναφερόμενος στα θέματα που απασχόλησαν τη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος στη Μάλτα υπογράμμισε ότι με την κλιματική αλλαγή γίνεται φανερό ότι πρέπει να υπάρχουν ειδικές πρωτοβουλίες για τα νησιά.

«Η Ευρώπη έχει υποχρέωση σε κάθε Οδηγία της, σε κάθε απόφαση, να περιλαμβάνει και ένα ειδικό λήμμα, μία παράγραφο για τα νησιά. Τα νησιά, ειδικά της χώρας μας, είναι άνυδρα, έχουν σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά προϊόντων, πλήττονται ιδιαίτερα από την ξηρασία, έχουν μεγάλα φορτία τουρισμού και χρειάζονται ειδικές πολιτικές και από την Ευρώπη», σημείωσε.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την κατάσταση στα Σκόπια, ο Σ. Φάμελλος τόνισε:

«Είμαστε δίπλα στον λαό της FYROM, υποστηρίζουμε τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας, είμαστε ο ισχυρός γείτονας, ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει και οικονομικά και αναπτυξιακά και σε οποιαδήποτε άλλη βάση συνεργασίας την κοινή ύπαρξη στα Βαλκάνια και την κοινή πορεία των λαών».

Σχετικά άρθρα