Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο

Αλέξης Τσίπρας: Πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωεκλογές 2014, Πλατεία Ομονοίας, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την ανταπόκριση του λαού στο «πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο» του ΣΥΡΙΖΑ, στο προσκλητήριο ενότητας «ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε μέχρι χθες», μιλώντας την Πέμπτη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι οι ευρωεκλογές της προσεχούς Κυριακής θα είναι «ένα ιστορικό δημοψήφισμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να προσδώσει στην ομιλία του χαρακτηριστικά ενότητας του ελληνικού λαού, ενώ ιδιαίτερα συχνές ήταν οι αναφορές του στην ανάγκη οι πολίτες να στείλουν την Κυριακή ένα μήνυμα στην ΕΕ, ότι «η Ευρώπη του αύριο δεν μπορεί να χτιστεί χωρίς Δημοκρατία, χωρίς ισότητα των λαών, χωρίς αλληλοσεβασμό, χωρίς αλληλεγγύη».

Ωστόσο, οφείλουμε να παρατηρήσουμε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας βάζει τη λέξη “πατριωτισμός” στο στόμα του μόνο στην κεντρική προεκλογική ομιλία του, όπως και το 2012. Ενδιαμέσως αποφεύγει να προφέρει τη λέξη που τόσο ενοχλεί κάποιες ακραίες και ανύπαρκτες στην κοινωνία συνιστώσες του, ισχυρές όμως στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στη σημασία της ψήφου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «θα είναι ένα δημοψήφισμα ιστορικό, που όπως 40 χρόνια πριν έδιωξε το παλάτι των βασιλιάδων, τώρα θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στην καταστροφή των μνημονίων την πατρίδα μας».

Υπογραμμίζοντας πολλές φορές το θέμα της ενότητας του λαού και τον ρόλο του κόμματός του προς αυτή την κατεύθυνση, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει όλους τους Έλληνες και προχωρά για τη μεγάλη νίκη, για μια ιστορική νίκη που θα αλλάξει την Ελλάδα».

«Ενώνουμε τον λαό στη βάση της ανάγκης του για ζωή και αξιοπρέπεια», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «το αύριο της πατρίδας μας είναι υπόθεση όλων μας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εξαιρέσεις».

Απαντώντας στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι ο παλιός πολιτικός κόσμος που δύει, προσπαθεί απεγνωσμένα να εξαπατήσει ξανά το λαό. «Καταφεύγοντας στις χειρότερες συνήθειές του από το καταδικασμένο παρελθόν, επιστρατεύει την τεχνογνωσία της χρεοκοπίας, τις κάλπικες παροχές» σημείωσε. Ωστόσο, πρόσθεσε, «το παραλήρημα προεκλογικών υποσχέσεων του κυρίου Σαμαρά, μόλις πριν από δύο μέρες, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο».

Αναλύοντας τη σημασία που θα έχει μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «η ήττα του κ. Σαμαρά θα είναι ήττα για την κυρία Μέρκελ» γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ασυμβίβαστη και δυνατή φωνή του λαού».

Είναι ανάγκη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «να τελειώνουν οι κυβερνήσεις των Κανών, να τελειώνουν οι πρωθυπουργοί της νέας Φρειδερίκης, οι μερκελιστές πρωθυπουργοί Μπαρόζο».

Στην προσωπική επίθεση κατά του κ. Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «κρύφτηκε απ’ το ντιμπέιτ, κρύφτηκε πίσω απ’ τις κουρτίνες του Μαξίμου, κρύφτηκε πίσω από τα δελτία των 8, κρύφτηκε πίσω από τις πλάτες της κυρίας Μέρκελ και του κ. Γιούνκερ, αλλά δε θα μπορέσει, όμως να κρυφτεί πίσω από τις κάλπες».

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για διαστροφή της πραγματικότητας και ότι υιοθετεί ακροδεξιά ατζέντα και ένα διχαστικό λόγο. Για τη στάση του κόμματός του, τόνισε ότι «θα τσακίσουμε τον φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο», και πρόσθεσε ότι «δε θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί, ούτε θα αφήσουμε τον λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα».

Σχετικά άρθρα