Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρένα Δούρου στο Tribune: Το πάρτι στις πλάτες των πολιτών της Αττικής τελείωσε

Ρένα Δούρου στο Tribune: Το πάρτι στις πλάτες των πολιτών της Αττικής τελείωσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Σγουρός, Εκλογές, Ευάγγελος Βενιζέλος, Νέα Δημοκρατία, Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, Συνέντευξη στο TRIBUNE, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

“Στην Αττική βλέπει κανείς, σαν σε μικρογραφία, την ακτινογραφία του μεταπολιτευτικού κράτους των εργολάβων που χρεοκόπησε την πατρίδα μας. Εξαρτήσεις και επιλογές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και των ισχυρών και όχι τις ανάγκες των πολιτών και το κοινωνικό συμφέρον” τονίζει η Ρένα Δούρου σε αποκλειστική συνέντευξη στο Tribune.

“Το πάρτι στις πλάτες των πολιτών της Αττικής τελείωσε. Το λέω για να τ’ ακούσουν όλοι, όπου κι αν βρίσκονται, όποιοι και αν είναι” υπογραμμίζει η υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής και καταγγέλλει ότι σε “όλες τις περιπτώσεις” από την ΕΥΔΑΠ και τον Αστέρα Βουλιαγμένης, το Ελληνικό και τον ΟΛΠ ο Γιάννης Σγουρός ευθυγραμμίζεται με τα μεγάλα συμφέροντα.

Η Ρένα Δούρου δηλώνει κάθετα αντίθετη με την παραχώρηση οικοπέδων ή τμημάτων για δόμηση από ιδιώτες στο Ελληνικό και δηλώνει πως η πρόταση του συνδυασμού της είναι  “η πρόταση του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου”.

Τέλος στο πολιτικό μέτωπο της αντιπαράθεσης για την Περιφέρεια Αττικής η επιλογή στήριξης του Γιάννη Σγουρού από τον Αντώνη Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία δηλώνει στο Tribune: “Ο κύριος Σαμαράς αποφάσισε να θυσιάσει την Αττική για να δώσει σανίδα στον κυβερνητικό του εταίρο που κατακρημνίζεται, το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, προκειμένου να διασφαλίσει την επιβίωση του κυβερνητικού συνασπισμού. Από την αρχή ήταν σαφές ότι στην Αττική το πρωθυπουργικό σύστημα θα στήριζε το Γιάννη Σγουρό και η υποψηφιότητα του κ. Κουμουτσάκου ήταν μάλλον προσχηματική για το επιτελείο της Συγγρού”.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη της Ρένας Δούρου στο Tribune:

Τελικά γιατί η Περιφέρεια Αττικής είναι η μητέρα των μαχών; Λόγω της πολιτικοποίησης του μηνύματος της ψήφου που στέλνουν οι ψηφοφόροι της πολυπληθέστερης γεωγραφικής ενότητας ή επειδή είναι θέμα καθαρά διαπλοκής και τα μεγάλα συμφέροντα που παίζουν;

Η περιφέρεια Αττικής, ο τόπος όπου ζουν 4.000.000 συμπολίτες μας, σχεδόν η μισή πατρίδα μας, δίνει με την ψήφο της ένα σαφές πολιτικό μήνυμα. Τόσο ισχυρό που μπορεί να είναι η αρχή για ν’ αλλάξουμε την πατρίδα μας ολόκληρη.

Από την άλλη στην Αττική βλέπει κανείς, σαν σε μικρογραφία, την ακτινογραφία του μεταπολιτευτικού κράτους των εργολάβων που χρεοκόπησε την πατρίδα μας. Εξαρτήσεις και επιλογές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και των ισχυρών και όχι τις ανάγκες των πολιτών και το κοινωνικό συμφέρον.

Σκληρά συστήματα εξουσίας και πελατειακά δίκτυα που απομυζούν την Αττική και τους δήμους της, τα οποία είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε. Επόμενο ήταν να βρούμε απέναντι μας έναν εξαιρετικά ισχυρό συνασπισμό εθνικών, και τοπικών κέντρων συμφερόντων.

Με τη δύναμη και τη στήριξη των πολιτών όμως υπερκαλύψαμε μια διαφορά πέντε μονάδων και πήραμε μια σημαντική νίκη. Και είμαι σίγουρη ότι την Κυριακή που μας έρχεται οι συμπολίτες μας θα έρθουν στις κάλπες μαζικά και θα δώσουν ορμή και ισχύ στη Δύναμη Ζωής. Για να κερδίσουμε τις ζωές μας πίσω, από την Αττική, στην Ελλάδα και την Ευρώπη ολόκληρη.

Καταγγέλλετε τον Γιάννη Σγουρό για τα σκουπίδια γιατί τα διαχειρίστηκε με τρόπο «που πλήττει το δημόσιο συμφέρον και αντίκειται της ευρωπαϊκής νομοθεσίας». Που ακριβώς έρχεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκη νομοθεσία; Η κυβέρνηση δεν το ξέρει; Η Ευρώπη; Τον καλύπτουν;

Το πουλόβερ, έχει αρχίσει να ξηλώνεται. Ξεκινώντας από την Ευρώπη, όπου ακόμη κι αν εξυπηρετούνται συμφέροντα, αυτό δεν γίνεται με τον εξόφθαλμο τρόπο που συμβαίνει δυστυχώς στην πατρίδα μας.

Σήμερα, με τα νεότερα στοιχεία που αποκαλύπτονται, βλέπουμε ότι το σύστημα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, (ΣΔΙΤ), που περιλάμβανε έργα ύψους 2,2 δις ευρώ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική τινάζεται στον αέρα λόγω σειράς σοβαρότατων παραβάσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Όπως για παράδειγμα η δέσμευση του δημοσίου έναντι των επιχειρηματικών ομίλων περί εγγυημένης ποσότητας απορριμμάτων, για τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει έκθετη τόσο την κυβέρνηση των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου όσο και τον Γιάννη Σγουρό, καθώς επιβεβαιώνεται πλέον πλήρως ένα αμαρτωλό τρίγωνο κυβέρνησης, περιφερειαρχών και επιχειρηματικών ομίλων. Και αποκαλύπτεται ταυτόχρονα το γιατί ο απερχόμενος περιφερειάρχης φοβάται το debate και κρύβεται, καταφεύγοντας στη λάσπη και τη συκοφαντία.

Η πιο σοβαρή κατηγορία που του απευθύνεται είναι ότι ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα. Ποιους και με ποιόν τρόπο;

Νομίζω ότι τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Σε όλες τις περιπτώσεις. Όπως για παράδειγμα με την άρνηση του απερχόμενου περιφερειάρχη να καταδικάσει την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Με την υποστήριξή του στην τσιμεντοποίηση του Ελληνικού. Με την στάση του στο ξεπούλημα του Αστέρα Βουλιαγμένης. Με τη αφωνία του στο θέμα της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης του αιγιαλού. Με την απάθειά του στην εκχώρηση του ΟΛΠ.

Με ποιον τρόπο θα αντισταθείτε εσείς στα μεγάλα συμφέροντα;

Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα. Τόσο απλά. Όποιος θέλει να διαφυλάξει το κοινωνικό συμφέρον, να υπερασπιστεί την ουσιαστική, και όχι την τυπική, νομιμότητα και τους πολίτες της Αττικής, μπορεί. Το λέω για να τ’ ακούσουν όλοι, όπου κι αν βρίσκονται, όποιοι και αν είναι. Το πάρτι στις πλάτες των πολιτών της Αττικής τελείωσε.

Ελληνικό. Καταρχήν είστε αντίθετη με το συγκεκριμένο σχέδιο παραχώρησής του. Πως θα διαχειριστείτε το ζήτημα αυτό την επόμενη ημέρα της εκλογής σας;

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην παραχώρηση οικοπέδων ή τμημάτων για δόμηση από ιδιώτες στο Ελληνικό, για εμάς η λύση είναι η πρόταση του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού, δημόσιου και κοινόχρηστου, πάρκου.

Μια λύση, εφικτή, απολύτως εφαρμόσιμη, και φθηνή για τα δημόσια ταμεία. Στο σχεδιασμό αυτό προβλέπεται η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην εκμετάλλευση, μέσω συμβάσεων με το Δημόσιο, των εγκαταστάσεων αναψυχής, τουρισμού, εμπορικών εκθέσεων και μικρού τοπικού εμπορίου που θα δημιουργηθούν.

Στο ζήτημα αυτό, όπως και σε όλα τα μέτωπα που είναι ανοικτά στην Αττική, και είναι αρκετά, εμείς θα σταθούμε ανυποχώρητα στο πλευρό των πολιτών και θα προασπιστούμε το δημόσιο συμφέρων, τις ανάγκες των κατοίκων των περιοχών, την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι απολύτως επείγον οι πόροι που μας έχουν απομείνει στην Αττική να υπηρετήσουν την παραγωγική και κοινωνική ανάταξη του τόπου για το καλό των πολιτών και να μην γίνουν βορρά για την κερδοσκοπία ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Για τον Βενιζέλο είναι κατανοητό: Ο Γιάννης Σγουρός είναι ΠΑΣΟΚ. Εσείς τι εξήγηση δίνεται για την υποστήριξή του από τον Αντώνη Σαμαρά; Όταν έλεγε ο Νικήτας Κακλαμάνης ότι ο Σαμαράς θέλει να βγάλει Καμίνη-Σγουρό και Μπουτάρη το πιστεύατε;

Ο κύριος Σαμαράς αποφάσισε να θυσιάσει την Αττική για να δώσει σανίδα στον κυβερνητικό του εταίρο που κατακρημνίζεται, το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, προκειμένου να διασφαλίσει την επιβίωση του κυβερνητικού συνασπισμού. Από την αρχή ήταν σαφές ότι στην Αττική το πρωθυπουργικό σύστημα θα στήριζε το Γιάννη Σγουρό και η υποψηφιότητα του κ. Κουμουτσάκου ήταν μάλλον προσχηματική για το επιτελείο της Συγγρού.

Σχετικά άρθρα