Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γ. Χατζημαρκάκης: “Αποικία των Γερμανών η Ελλάδα”

Γ. Χατζημαρκάκης: “Αποικία των Γερμανών η Ελλάδα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αποικία των Γερμανών» η οποία «έχει όφελος από την κρίση, ύψους 114 εκατ. ευρώ», χαρακτήρισε την Ελλάδα του σήμερα ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Χατζημαρκάκης τόνισε την ανάγκη να ακουστεί δυναμικά η φωνή και ο λόγος της Ελλάδας στο ευρωκοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος, ως ευρωβουλευτής, επί μία δεκαετία του γερμανικού κόμματος των Φιλελευθέρων, είχε μία «πικρή εμπειρία», καθώς πολλές φορές βρέθηκε να αγωνίζεται μόνος για τα ελληνικά θέματα.

«Η Ελλάδα δεν είναι πια κυρίαρχη χώρα», είπε και τάχθηκε υπέρ της ομοσπονδιοποίησης της ΕΕ, η οποία -όπως είπε- θα οδηγούσε σε έναν αυτόματο μηχανισμό βοήθειας των χωρών μελών και δεν θα υπήρχε καν συζήτηση για την έξοδο μίας χώρας.

«Να πηγαίνουμε στο ευρωκοινοβούλιο και να μην κρυβόμαστε, ούτε να προσκυνάμε», είπε ο κ. Χατζημαρκάκης, επισημαίνοντας ότι το χρέος έχει φθάσει στα επίπεδα του 2010 παρόλο που ζούμε τη λιτότητα, ενώ το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα βγαίνει από το στίψιμο του ελληνικού λαού.

Όσον αφορά στο κατοχικό δάνειο, ο κ. Χατζημαρκάκης είπε ότι η Ελλάδα δικαιούται 6,5 δισ. ευρώ άτοκα, με τόκο 60 δισ., τα οποία θα ήταν δυναμικό εργαλείο ανάπτυξης για τη χώρα μας και σημείωσε ότι «στη Γερμανία υπήρξε ένα πόρισμα μιας νομικής μελέτης ότι η Ελλάδα δικαιούται την επιστροφή των χρημάτων αλλά κανείς από την Ελλάδα δεν τα διεκδικεί».

Ο κ. Χατζημαρκάκης αναφέρθηκε και στις διεκδικήσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα, λέγοντας ότι υπάρχουν τρία βήματα για να γίνει βιώσιμο και διαχειρίσιμο το χρέος: Επιμήκυνσή του για 50 χρόνια, άτοκα, – όπως έγινε για την ίδια τη Γερμανία μετά το 1953- και διαγραφή του προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που είναι ο μεγάλος δανειστής του 40% -«δεν συμφωνούμε ότι αυτό δημιουργεί πληθωρισμό. Το τύπωμα χρήματος είναι αναγκαίο».

Αναφερόμενος στην πολιτική της λιτότητας χαρακτήρισε ως απαράδεκτο τον αφανισμό της μεσαίας τάξης, η οποία μαστιγώνεται συνεχώς από ελληνικό κράτος, την φτωχοποίηση των συνταξιούχων στην Ελλάδα, από τους οποίους περικόπηκαν 13,5 δισ. ευρώ, των μικροεπιχειρηματιών που στραγγαλίζονται, των 3.000 μικροομολογιούχων που έχασαν περιουσία μιας ζωής εκ των οποίων 18 αυτοκτόνησαν και την πλήρη αφαίρεση της σύνταξης από τους παλλινοστούντες.

Ερωτηθείς για τον ρόλο του ως υπευθύνου της Κομισιόν για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων τόνισε ότι στην έκθεση του απολογισμού του έγραψε ότι έχει χειροτερέψει το κράτος δικαίου στη χώρα, με συμπέρασμα ότι «πρέπει να αφαιρεθεί το δικαίωμα ένταξης στην ΕΕ στα Σκόπια, γεγονός που θα έχει αποτέλεσμα την επόμενη 5ετία». Και πρόσθεσε:«Θεωρούμαι εχθρός στα Σκόπια. Ο Τύπος εκεί έδωσε μεγάλη έμφαση αλλά εδώ δεν γράφτηκε τίποτα. Στα εθνικά θέματα δεν υπάρχει πραγματική ενημέρωση στην Ελλάδα».

Ο κ. Χατζημαρκάκης ερωτηθείς, επίσης, τι θα κάνει σε περίπτωση που δεν εκλεγεί, είπε ότι «ο αγώνας μας δεν τελειώνει στις 26 Μαΐου, διότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις, εάν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν φθάσουν το 25% μαζί. Θα είμαστε μία από τις φωνές που θα ακούγονται, αλλά όχι μπαροζομερκελικές. Εντός και εκτός της Ελλάδας».

Σχετικά άρθρα