Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για “ελληνικό κατοχικό πασχαλινό γλέντι” στο Αγαθονήσι γράφει η τουρκική εφημερίδα Aydinlik

Για “ελληνικό κατοχικό πασχαλινό γλέντι” στο Αγαθονήσι γράφει η τουρκική εφημερίδα Aydinlik
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγαθονήσι, Αιγαίο Πέλαγος, Αλκιβιάδης Στεφανής, Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά, Νησιά Αιγαίου, Πάνος Καμμένος, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Στο πρωτοσέλιδο της τουρκικής αριστερής εθνικιστικής εφημερίδας Aydinlik γίνεται αναφορά στην επίσκεψη του Πάνου Καμμένου και του αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή το Πάσχα στο Αγαθονήσι.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στο περιβόητο “άι σιχτίρ” του Πάνου Καμμένου, όταν παρενοχλήθηκε μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο που επέβαινε από τους Τούρκους, οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως βρίσκεται σε τουρκικό εναέριο χώρο και πως πρέπει να καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναπαράγεται η προπαγάνδα ότι δήθεν το Αγαθονήσι είναι τουρκικό και καταλήφθηκε από τον ελληνικό στρατό.

«Και βρισιές και γιορτή» – «Σούβλισαν αρνί στο Αγαθονήσι» είναι ο τίτλος της Aydinlik στο πρωτοσέλιδο της, που σας το παρουσιάζουμε στην κεντρική μας εικόνα.

Το δημοσίευμα, το οποίο στις εσωτερικές σελίδες φέρει τον τίτλο «Η γιορτή της κατάληψης» αναφέρεται στην επίσκεψη του Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού του ΓΕΣ αντιστράτηγου Στεφανή στο Αγαθονήσι, όπου σύμφωνα με τον πρώην γενικό γραμματέα του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, του γνωστού γραφικού Ουμίτ Γιαλίμ, «μαζί με τον Δήμαρχο Ευάγγελο Κόττορο, τον παπά της εκκλησίας, τους καταληψίες Έλληνες στρατιώτες και τους κατοίκους του νησιού έκαναν επίδειξη κυριαρχίας και σημαίας». Το δημοσίευμα πλαισιώνεται από φωτογραφίες.

Το TRIBUNE επισημαίνει ότι οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί “κατάληψης” 18 “τουρκικών νησιών” από την Ελλάδα, μεταξύ των ετών 2004 και 2014, δεν προβάλλεται από τους ισλαμιστές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά από τους “κοσμικούς” της Τουρκίας, δηλαδή τους κεμαλικούς.

Ότι μια αριστερή εφημερίδα, όπως η Aydinlik, υιοθετεί και προβάλλει συνεχώς αυτές τις παλαβομάρες αποδεικνύει ότι τα προβλήματα που προκαλεί η διαρκώς Τουρκία στην Ελλάδα δεν εκπορεύονται από έναν πολιτικό χώρο.

Ανεξάρτητα από τους μεγαλοϊδεατισμούς Ερντογάν, όπως έχει επισημανθεί στο παρελθόν κι από τον Νίκο Κοτζιά, επί Ερντογάν δεν είχαμε ούτε ένα θερμό επεισόδιο.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν θα έχουμε στο μέλλον, όμως, αυτό που οφείλουμε να κατανοήσουμε ως κοινωνία είναι ότι το “πρόβλημά” μας δεν είναι ο Ερντογάν.

Είναι ολόκληρο το τουρκικό πολιτικό σύστημα που έχει “εκπαιδευτεί” να “υπάρχει” μέσα από την κόντρα με την Ελλάδα και έχει “ορκιστεί” να επεκταθεί εις βάρος της Ελλάδας.

Οι τουρκικές ελίτ, που κρατάνε τη μεγάλη πλειονότητα του λαού τους στην εξαθλίωση, “επιβιώνουν” μέσα από την πολεμική ατμόσφαιρα που συντηρούν με την Ελλάδα.

Το Αγαθονήσι ανήκει στα Δωδεκάνησα και έχει σχεδόν 200 μόνιμους κατοίκους, εννοείται όλους Έλληνες.

Σχετικά άρθρα