Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε επιφυλακή το ΥΠΕΞ μετά το χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην Ιερά Μονή του Σινά

Σε επιφυλακή το ΥΠΕΞ μετά το χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην Ιερά Μονή του Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Αρχιεπισκοπή Σινά Φαράν καὶ Ραϊθώ, Ευστράτιος Ευθυμίου, Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Υπουργείο Εξωτερικών, Χερσόνησος του Σινά,

Την επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε φυλάκιο στο κεντρικό Σινά, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης, καταδίκασε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Στράτος Ευθυμίου, σημειώνοντας ότι είναι σε επαφή με την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

«Οι διπλωματικές μας Αρχές στο Κάιρο παρακολουθούν συνεχώς το θέμα και παραμένουν σε επαφή με την αιγυπτιακή Κυβέρνηση και τον Αρχιεπίσκοπο Σινά», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου, «όλοι οι μοναχοί και οι προσκυνητές είναι καλά στην υγεία τους και στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης επικρατεί ηρεμία».

Τέλος ανέφερε «καταδικάζουμε την επίθεση και στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Αιγύπτου και της Κυβέρνησής του».

Ο Προφήτης Μωάμεθ έχει δώσει εντολή να μην πειράξει κανείς το Μοναστήρι

Ως απάντηση σε αίτημα μοναχών της μονής για προστασία, η μονή έλαβε από τον ίδιο τον Προφήτη Μωάμεθ «ιδιόγραφη υποχρέωση» ή Διαθήκη (Αχτναμέ), επικυρωμένη με το αποτύπωμα της ίδιας της παλάμης του [διαβάστε το κείμενο εδώ].

Με αυτή ζητά από τους μουσουλμάνους να υπερασπίζονται τους Μοναχούς, να τους αφήνουν αερίσπαστους στα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να μην εισπράττουν από αυτούς φόρους.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, 19 Απριλίου, είναι της Αγίας Αικατερίνης.

Σχετικά άρθρα