Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τσουνάμι” αποκαλύψεων προαναγγέλλει ο Κουρουμπλής: Θα κλάψουν μανούλες για το Ερρίκος Ντυνάν

“Τσουνάμι” αποκαλύψεων προαναγγέλλει ο Κουρουμπλής: Θα κλάψουν μανούλες για το Ερρίκος Ντυνάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Ελληνική Κυβέρνηση, Εξεταστική Επιτροπή, Ερρίκος Ντυνάν, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υπουργείο Ναυτιλίας, Υπουργείο Υγείας,

Αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό προανήγγειλε για το ζήτημα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm», το πρωί της Τετάρτης.

Ο υπουργός υπογράμμισε «η υγεία είναι μέγιστο αγαθό και θα έπρεπε να υπάρχει κοινός τόπος αλλά έγινε πεδίο μεγάλης ρεμούλας. Τα τελευταία 20 χρόνια η πολιτική και το πολιτικό σύστημα για την υγεία ξόδεψε εκατομμύρια ωστόσο το σύστημα δεν απέδωσε, για αυτό αποφασίστηκε από την κυβέρνηση να ανοίξει το θέμα, να δούμε πού υπάρχουν πολιτικές ευθύνες – γιατί υπάρχουν. Τώρα εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες εμείς δεν είμαστε δικαστές για να αποφασίσουμε» τόνισε ο Π. Κουρουμπλής μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm». Σημείωσε δε, ότι το θέμα «θέλει πολύ προσοχή για να μη σπιλώνονται άνθρωποι, η δικαιοσύνη θα επιληφθεί και θα δούμε».

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την εξαίρεση της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ από την εξεταστική, απάντησε: «Είναι αστείο να προσπαθούν να συμψηφίσουν τα δυο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, με όσα έχουν γίνει. Εν πάση περιπτώσει έχουν όλη την ευχέρεια εάν διαθέτουν στοιχεία να πάνε στον εισαγγελέα». Αναφορικά με το γεγονός ότι η αντιπολίτευση ζήτησε να περιληφθεί και η περίοδος Κουρουμπλή επί Α. Παπανδρέου, ο υπουργός Ναυτιλίας χαρακτήρισε «αδιάβαστους τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης» καθώς όπως είπε δεν υπηρέτησε την υγεία αλλά ήταν γραμματέας πρόνοιας.

Αναφερθείς στο θέμα του «Ερρίκος Ντυνάν», είπε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι όταν έρθει το ζήτημα στη Βουλή «θα κλάψουν μανούλες». Όσον αφορά δε στην πολιτική του φαρμάκου, είπε ότι ο ίδιος κατάργησε τον Μάιο του 2015 διάταξη που επέτρεπε στις πολυεθνικές να κρατούν το χονδρεμπορικό κέρδος, στις περιπτώσεις που πωλούσαν σε φαρμακεία. Με την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης κερδισμένος βγαίνει ο ΕΟΠΠΥ, καθώς μέρος του ποσού αυτού προορίζεται για το ταμείο, υπογράμμισε ο Π. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής άφησε αιχμές και για την αγορά εμβολίων, όχι μόνο ως προς τον αριθμό που προμηθεύτηκε η Ελλάδα («αγοράσαμε λες και ήμασταν ΗΠΑ» τόνισε) αλλά και ως προς το γεγονός ότι δεν υπήρχε πρόληψη για επιστροφή των εμβολίων μετά την ημερομηνία λήξεως.

Ερωτηθείς για το κλίμα που εισέπραξε αυτές τις ημέρες που βρέθηκε στη γενέτειρά του ο Π. Κουρουμπλής είπε: «Ήμουν στην Αιτωλοακαρνανία και συμμετείχα σε όλες τις εκδηλώσεις, θρησκευτικές και πολιτιστικές, και το κλίμα που εισέπραξα από όλους ήταν “κρατάτε γερά”». Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πρόσθεσε πως «δεν είμαστε άνθρωποι που ζούμε εκτός πραγματικότητας, ζούμε στην κοινωνία, με συνταξιούχους, ανέργους φτωχούς, είναι δύσκολα τα μέτρα, ξέρουμε όμως ποιοι αφόπλισαν τη χώρα, ποιοι ευθύνονται που δέχεται απειλές – κάποιοι έκαναν το χρέος μη ιδιωτικό και η χώρα δεν μπορεί να το διαπραγματευτεί».

Ερωτηθείς για την απομάκρυνση της Κατερίνας Παπακώστα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είπε καταρχήν ότι το ζήτημα είναι εσωκομματικό της ΝΔ και δεν θέλησε να το σχολιάσει, ωστόσο τόνισε πως «μόλις τελειώσει η αξιολόγηση ο κόσμος θα καταλάβει ότι η ΝΔ είναι τριχοτομημένη. Πέραν του ζητήματος των εκλογών που ζητούν γιατί αισθάνονται μελαγχολία που δεν έχουν την εξουσία, η εξεταστική θα βάζει πολλά ζητήματα και κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν» σημείωσε ο Π. Κουρουμπλής στο «Πρακτορείο 104,9 Fm». Τέλος ο υπουργός υποστήριξε ότι η εξεταστική για την υγεία θα καταδείξει μεγάλο θέμα για τουλάχιστον δύο πρόσωπα στη ΝΔ.

Σχετικά άρθρα