Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Κατάινεν σε γεύμα στον Πειραιά

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Κατάινεν  σε γεύμα στον  Πειραιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιούρκι Κατάινεν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πειραιάς,

Γεύμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Γιούρκι Κατάινεν, είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο άντρες γευμάτισαν στον Πειραιά και δεν παρέλειψαν σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ, να συζητήσουν για τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ΕΕ, στη μετά Brexit εποχή αλλά τις τάσεις προστατευτισμού που ενισχύονται στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συζήτηση των δύο ανδρών στην ανάγκη αξιοποίησης, από τη χώρα μας, των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει η ΕΕ για την τόνωση της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Επισημαίνεται δε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ευρωπαίο αξιωματούχο για τις πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι ο Γιούρκι Κατάινεν θεωρείται από πολλούς ως πιο πιθανός διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2019.

Σχετικά άρθρα