Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκεπτικισμός και επιφυλακτικότητα στην Ελλάδα για το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Σκεπτικισμός και επιφυλακτικότητα στην Ελλάδα για το δημοψήφισμα στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Κουμουτσάκος, Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Δημοψήφισμα, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ΣΥΡΙΖΑ, Το ΠΟΤΑΜΙ, Τουρκία,

Με σκεπτικισμό και επιφυλακτικότητα αντέδρασαν στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε ότι το δημοψήφισμα αναδεικνύει μία «βαθιά διχασμένη Τουρκία» και έκανε λόγο για «οριακή και αμφισβητούμενη νίκη του Ερντογάν».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη ΝΔ, κατέστησε αναγκαία την επίδειξη σωφροσύνης εκ μέρους της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και του τουρκικού λαού. Σημείωσε πως η Ελλάδα προσβλέπει σε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη γειτονική χώρα, παρά τη σοβαρή συνταγματική αλλαγή της Τουρκίας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκανε λόγο για «καισαρικό καθεστώς» και εξέφρασε την ανησυχία του για τις ευρω-τουρκικές σχέσεις και τις ευρύτερες στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του, κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο, «να χρησιμοποιήσει τις νέες εξουσίες προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας».

Αντίδραση υπήρξε και εκ μέρους της Κύπρου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, να επισημαίνει ότι η Λευκωσία «επιθυμεί την ομαλότητα της Τουρκίας, ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις που πρέπει, για το Κυπριακό».

Σχετικά άρθρα