Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τζάμπα μάγκα” αποκάλεσε τον Γιούνκερ ο Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη

“Τζάμπα μάγκα” αποκάλεσε τον Γιούνκερ ο Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Ευρωεκλογές 2014, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Θεσσαλονίκη, Πλατεία Αριστοτέλους, ΣΥΡΙΖΑ,

«Δεν σας θέλει ο λαός πάρτε τα Μνημόνια πάρτε την Τρόϊκα και μπρος», θα είναι η ξεκάθαρη εντολή του λαού την Κυριακή, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

«Η Ελλάδα του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Μπαλτάκου, που συνδιαλέγονταν με τους φασίστες, ανήκει στο χθες είπε και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι «θέλει την Ελλάδα ταπεινωμένη στην ποδιά της κ. Μέρκελ, του κ. Σόϊμπλε και του κ. Γιούνκερ, που φαντάζουν γίγαντες, αλλά είναι πολιτικοί νάνοι».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκα» τον κ. Γιούνκερ, γιατί, όπως είπε απέφυγε να του απαντήσει στο ντιμπέϊτ για τις ευρωεκλογές και βγήκε την άλλη μέρα να πει ότι είναι «επικίνδυνος» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ναι, είμαστε επικίνδυνοι για τα συμφέροντα τους, αλλά αυτά τα συμφέροντα είναι αντίθετα με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλατεία Αριστοτέλους ο κ.Τσίπρας έστειλε μήνυμα νίκης για τις ευρωεκλογές της Κυριακής και τόνισε πως αποτελούν δημοψήφισμα όχι για ποιο κόμμα θέλουμε, αλλά για ποια Ελλάδα θέλουμε. «Το δημοψήφισμα που δεν έγινε τον Μάϊο του 2010 για το Μνημόνιο θα γίνει τον Μάϊο του 2014», είπε.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη:

Πολίτες της Θεσσαλονίκης

Έχω μια αίσθηση που θέλω να μοιραστώ μαζί σας: Ζούμε ιστορικές στιγμές

Ο λαός μας αυτές τις μέρες γράφει ιστορία. Η αντίστασή του στα μνημόνια και στις πολιτικές της βαρβαρότητας παίρνει τις διαστάσεις μεγάλου πολιτικού κινήματος.

Ένα λαϊκό ρεύμα νίκης γιγαντώνεται από μέρα σε μέρα.

Από τη μια άκρη της πατρίδας ως την άλλη.

Ναι, θα νικήσουμε Οι Έλληνες θα νικήσουν Η οργή για τη βαρβαρότητα των μνημονίων θα νικήσει. Η Ελλάδα που επιμένει, η Ελλάδα που αντιστέκεται, θα κερδίσει αυτή την Κυριακή μια κρίσιμη μάχη.

Και όσοι πίστεψαν ότι μπορούν με τους εκβιασμούς, με τα ψέματα, με την απάτη, με ανακτοβούλια και συνωμοσίες, να μετατρέψουν τη χώρα μας σε πεδίο βολής για τους κερδοσκόπους, παράδεισο για τους τραπεζίτες και κόλαση για το λαό της, θα δουν την Κυριακή το βράδυ πόσο έξω έπεσαν.

Την Κυριακή θα αναδυθεί από τις κάλπες μια ξεκάθαρη και αναμφισβήτητη λαϊκή εντολή στη συγκυβέρνηση της αναλγησίας και της υποκρισίας: Δεν σας θέλει ο λαός, τα μνημόνια και μπρος! Μια απαίτηση τόσο μεγάλη, αποφασιστική, σαρωτική, ώστε να μη μπορεί κανείς να την αγνοήσει.

Να μη μπορούν πια να κυβερνήσουν παραβιάζοντας το σύνταγμα, υπονομεύοντας τους θεσμούς, βιάζοντας την αλήθεια και εκβιάζοντας τους ίδιους τους βουλευτές τους.

Την Κυριακή θα αποδειχτεί αυτό που ήδη ζούμε: ότι από τα κάτω δεν θέλουν. Και τη Δευτέρα θα αποδειχτεί αυτό που ήδη βλέπουμε: ότι από τα πάνω δεν μπορούν.

Για να ανοίξει επιτέλους ένας άλλος δρόμος για την πατρίδα, που τέσσερα χρόνια τώρα τη σέρνουν ταπεινωμένη στην ποδιά της κυρίας Μέρκελ.

Και της δηλώνουν υπερήφανοι: Κυρία μου, ιδού η Ελλάδα σας!

Ε, λοιπόν, αυτή είναι η δική τους Ελλάδα. Η Ελλάδα της διαπλοκής, της τραπεζοκρατίας, της κλεπτοκρατίας, του φθαρμένου, του γερασμένου και του ξεπερασμένου. Η Ελλάδα του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Άδωνι, του Μπαλτάκου. Που προσφέρεται και σήμερα, όπως έκανε πάντοτε, σε όποιον της προσφέρει προστασία.

Η Ελλάδα όμως του λαού, η Ελλάδα των Ελλήνων, η δική σας Ελλάδα, η δική μας Ελλάδα, δίνει το παρών. Όχι στους διαδρόμους του Βερολίνου και στα υπόγεια των Καννών, όπου διορίζονται πρωθυπουργοί και κυβερνήσεις της εμπιστοσύνης του Μπαρόζο, υπό το φιλόστοργο βλέμμα της κυρίας Μέρκελ.

Αλλά στους καθημερινούς αγώνες κατά των μνημονίων, στους δρόμους και στις πλατείες της δημοκρατικής αντίστασης, στις μάχες για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια, στο μόχθο της δημιουργίας, στον πολιτισμό της ελευθερίας, στο όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτή η Ελλάδα διεκδικεί την Κυριακή να πάρει τις τύχες της στα δικά της χέρια.

Και αυτό ακριβώς είναι το κρίσιμο ερώτημα της εκλογικής αναμέτρησης:

Σε ποια Ελλάδα θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας;

Στην Ελλάδα που έχτισαν με τη διαπλοκή, τη διαφθορά, την αδιαφάνεια, το ρουσφέτι, το κράτος-λάφυρο, οι δυο εταίροι της σημερινής κυβέρνησης; Οι οποίοι μάλιστα, αφού τη μεγάλωσαν, την άρμεξαν, την εμπορεύτηκαν, τώρα την καταγγέλλουν κιόλας, λες και δεν είναι δικό τους έργο, αλλά προϊόν παρθενογένεσης.

Σε ποια Ελλάδα; Στην Ελλάδα-πειραματόζωο των πιο επιθετικών κύκλων του διεθνούς κεφαλαίου;

Στην Ελλάδα που ανώτατο νόμο, Σύνταγμα, οδικό χάρτη, έχει και θα έχει τα μνημόνια και τοποτηρητές τους σύγχρονους Βαυαρούς; Στην Ελλάδα της Μέρκελ, του Σόιμπλε, του Μπαρόζο, του Γιούνκερ; Σε αυτή την Ελλάδα ή στην Ελλάδα της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του σεβασμού στις ελευθερίες του πολίτη και στην εθνική αξιοπρέπεια;

Πολίτες της Θεσσαλονίκης

Από την αρχή δεν διστάσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτές τις ευρωεκλογές δημοψήφισμα. Όχι γιατί έτσι μας αρέσει ή μας βολεύει. Αλλά γιατί η ίδια η πραγματικότητα το απαιτεί. Όταν ένας λαός καταστρέφεται και μια χώρα ταπεινώνεται, και μάλιστα με την απαίτηση και τις εντολές εκείνων που ελέγχουν την Ευρώπη, τότε ναι.

Οι ευρωεκλογές γίνονται δημοψήφισμα: Όταν στις Κάννες οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης οργανώνουν αποστασίες, αναδιατάσσουν το πολιτικό σκηνικό, μοιράζουν αργύρια εξουσίας, και τελικώς διορίζουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό, τότε ναι: Οι ευρωεκλογές γίνονται δημοψήφισμα.

Όταν ένα έθνος έχει να διαλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες και στην ανατροπή, τότε ναι: Οι εκλογές γίνονται δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Την Ελλάδα της Μέρκελ, ή την Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Την Ελλάδα της κλεπτοκρατίας, ή την Ελλάδα της δημοκρατίας. Την Ελλάδα των αυτουργών του χτες, ή την Ελλάδα των δημιουργών του αύριο. Αλλά και δημοψήφισμα, αν θέλετε, για το ποια Ευρώπη θέλουμε.

Τη γερμανική Ευρώπη, ή την Ευρώπη των λαών.

Και επιτρέψτε μου να σας πω εδώ ότι Ευρώπη δεν είναι μόνο οι τρόικες, η αδικία, η εκμετάλλευση, η απολυταρχία του Βερολίνου και η παντοκρατορία των τραπεζών και της ολιγαρχίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Υπάρχει και η Ευρώπη που ζει και αναπνέει στο ρυθμό της προόδου με δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Ευρώπη που μάχεται για μια άλλη Ευρώπη.

Η Ευρώπη που εμπνέεται από το δικό μας αγώνα στις δικές της μάχες.

Γύρισα όπως ξέρετε ως υποψήφιος της ευρωπαϊκής αριστεράς όλες τις χώρες της Ευρώπης τον τελευταίο καιρό.

Είδα, άκουσα, αισθάνθηκα αυτή την απόφαση εκατομμυρίων Ευρωπαίων, κυρίως του νότου, αλλά και του βορρά, να παλέψουν ενωμένοι για την Ευρώπη της δημοκρατίας, του σεβασμού, της κοινωνική δικαιοσύνης. Κόντρα στην Ευρώπη των Καννών και του Βερολίνου.

Δεκαπέντε χιλιάδες άνθρωποι προχτές στη Μπολόνια, με ελληνικές σημαίες στα χέρια, διαδήλωναν για μια άλλη Ιταλία και μια άλλη Ευρώπη, συνδέοντας το δικό τους όραμα με τη δική μας μάχη.

Είμαστε όλοι Έλληνες ήταν ένα από τα συνθήματά τους.

Οι ισχυροί θέλησαν να μας κάνουν παράδειγμα προς αποφυγή. Οι λαοί μας έχουν κάνει παράδειγμα προς μίμηση.

Και στις κάλπες της Κυριακής δεν ακουμπάει μόνο ο δικός μας λαός. Ακουμπούν και όλοι όσοι ονειρεύονται, θέλουν, επιδιώκουν την αλλαγή στις χώρες τους και στην ήπειρό μας.

Και επειδή τα τελευταία χρόνια οι δυνάμεις των μνημονίων και της καταστροφής ταυτίζουν τον εαυτό τους με το ευρώ και την Ευρώπη, και δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν ότι κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη, θέλω να αποκαταστήσω την αλήθεια.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της εποχής μας, για το οποίο είναι υπόλογοι και θα πληρώσουν την Κυριακή, είναι ότι δέχτηκαν και συνυπέγραψαν μαζί με τα μνημόνια την εξορία της Ελλάδας από την Ευρώπη.
Τους καταγγέλλω:

Γιατί διέσυραν και εξευτέλισαν την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Γιατί έκαναν τον αντιευρωπαϊκό ρατσισμό κατά των Ελλήνων, σημαία τους.

Γιατί έβγαλαν την Ελλάδα από την Ευρώπη.

Γιατί η Ελλάδα δεν είναι πια Ευρώπη, αλλά ζούγκλα στους εργασιακούς νόμους.

Γιατί το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν ισχύει για την Ελλάδα σε μια σειρά ζωτικούς τομείς της κοινωνίας.

Γιατί το κοινωνικό κράτος, κατάκτηση των εργαζομένων της Ευρώπης, έχει αντικατασταθεί στη χώρα μας από το κράτος της κοινωνικής αγριότητας.

Γιατί οι μισθοί στην Ελλάδα μόνο ευρωπαϊκοί δεν είναι.

Γιατί οι δείκτες της δημοκρατίας, των ελευθεριών, της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής αξιοπρέπειας, κατατάσσουν την Ελλάδα στον τρίτο κόσμο και όχι στην Ευρώπη.

Εμείς θέλουμε να επαναφέρουμε και θα επαναφέρουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Όχι ως υπηρέτρια αλλά ως ισότιμο συνιδιοκτήτη. Όχι ως σιωπηλό μπάτλερ των ισχυρών, αλλά ως εταίρο με φωνή και διεκδικήσεις.

Όχι ως πειθαρχικό εκτελεστή εντολών αλλά ως δραστήριο συμμέτοχο αποφάσεων.

Η δική μας αποστολή είναι απλή και αδιαμφισβήτητη: Να ξανακάνουμε την Ελλάδα Ευρώπη. Με ισοτιμία, με περηφάνια, με αξιοπρέπεια.

Πολίτες της δημοκρατικής Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή βάζουμε τέλος στην καταστροφή εκατομμυρίων ανθρώπων από τις πολιτικές της συγκυβέρνησης.

Και αρχίζουμε να χτίζουμε ένα τείχος αλληλεγγύης και προστασίας όλων εκείνων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο έλεος της πιο ακραίας φτώχειας.

Δίνουμε ανάσα στην οικονομία. Και ξεκινάμε το δύσκολο έργο της επούλωσης των πληγών, της αποκατάστασης των αδικιών.

Όπως αυτή εις βάρος των ανθρώπων που επένδυσαν το εφάπαξ, ή τις οικονομίες τους σε ομόλογα, για να έρθει να τα κουρέψει ο κος Βενιζέλος.

Να τους κλέψει δηλαδή τον ίδιο τους το μόχθο το ελληνικό κράτος που είναι εγγυητής στα ομόλογά του.

Πολίτες της Θεσσαλονίκης,

Ένα δείγμα του πόσο περιφρονεί τη νοημοσύνη σας ο πρωθυπουργός, πήραμε όλοι χθες, με τη διακαναλική του κοροϊδία προς τον ελληνικό λαό. Ο άνθρωπος που έφερε τόση δυστυχία, φτώχια, λουκέτα στα μαγαζιά και χιλιάδες θέσεις ανεργίας. Ήρθε δυο μέρες πριν τις εκλογές να ξαναπεί ψέματα.

Μόνο που όλοι πια ξέρουν ότι το μόνο σχέδιο που έχει ο πρωθυπουργός είναι το μνημόνιο. Διότι μια του ψεύτη δυο του ψεύτη τρεις και η κακή του μέρα. Τον Ιούνη του 2012, ο κος Σαμαράς, πάλι λίγες μέρες πριν τις εκλογές είπε ότι θα διαπραγματευτεί. Παρουσίασε 16 σημεία διαπραγμάτευσης, ενώ είχε ήδη στο συρτάρι του τη συμφωνία με την υπογραφή του για συνέχεια των μνημονίων. Όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκε.

Αλλά συνειδητά εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό. Και δεν σεβάστηκε τη λαϊκή εντολή. Συνέχισε την ίδια πολιτική με συνεργό του τον Βενιζέλο, ο οποίος είχε υποσχεθεί στους Έλληνες βελτίωση των όρων του μνημονίου. Δυο ψευτιές και δυο ψεύτες, που τώρα μας πλασάρουν ως αλήθεια, το success story του μνημονίου. Και ζητούν την ψήφο σας με νέες υποσχέσεις.
Ποτέ οι υποσχέσεις στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο ταυτισμένες με την απάτη, όσο με τους δύο αυτουργούς της σημερινής πολιτικής κατάπτωσης.

Το ξέρουν όλοι οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, που βλέπουν την πολιτεία, την εφορία, την αστυνομία, να καταδιώκει τις ζωές τους. Τη φτώχεια και την καθημερινή ανασφάλεια να διαψεύδουν τις φούσκες του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Ποιος αλήθεια είναι διατεθειμένος να τους ξαναπιστέψει; Αλλά στις 25 του Μάη δεν κρίνεται μόνο η διετία της συγκυβέρνησης και Σαμαρά. Κρίνεται ο βίος, η πολιτεία, η πολιτική του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή τραγωδία. Ενός κατεστημένου που είναι πιο μόνιμο και από τη βασιλική οικογένεια και τους αυλικούς της το 1950 και το 1960.

Σκεφτείτε: Πόσες οικογένειες ελέγχουν χρόνια τώρα την οικονομία, τις κρατικές εργολαβίες, τα ΜΜΕ; Πόσες οικογένειες ελέγχουν την πολιτική ζωή και την πολιτική εξουσία; Σε ποιους βασιλικούς κήπους της εξουσίας και του χρήματος άνθισαν και ανθίζουν η διαφθορά, η διαπλοκή, τα σκάνδαλα, η υποταγή του κράτους στην οικονομική ολιγαρχία; Ένα διεφθαρμένο και υποτελές πολιτικό και οικονομικό παλάτι, που άπλωσε τα πλοκάμια του στην κοινωνία, στο κράτος, στους δημόσιους οργανισμούς. Που κατέκλεψε και κατέστρεψε τη χώρα.

Και που σήμερα προσπαθεί να αναπαράγει την εξουσία του και να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του μέσα από το δράμα της κοινωνίας. Αυτοί είναι πίσω από τα παπαγαλάκια που διαφημίζουν την κρίση ως ευκαιρία. Και είναι ανάγκη, οι ευρωεκλογές της Κυριακής να είναι ένα δημοψήφισμα καταδίκης τους. Το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε τον Μάη του 2010 θα γίνει τον Μάη του 2014. Και θα μοιάζει με το δημοψήφισμα του 74 που απάλλαξε την Ελλάδα από τους βασιλιάδες. Τότε ξηλώσαμε το βασιλικό παλάτι.

Τώρα μπορούμε να ξηλώσουμε το οικονομικό και πολιτικό παλάτι. Μπορούμε και θα ξηλώσουμε το σύστημα εξουσίας που επέτρεψε να γίνει η Ελλάδα εξιλαστήριο θύμα για τα ελλείμματα της ευρωζώνης. Που δεν απαίτησε τα ελάχιστα και τα αυτονόητα για τη διάσωση της οικονομίας και την προστασία της κοινωνίας. Που δεν διεκδίκησε το παραμικρό αντάλλαγμα για την ελληνική συμμετοχή στην ευρωζώνη και για τη στήριξη του κοινού νομίσματος. Η τραγωδία που ξεκίνησε το 2010 θα φτάσει σύντομα στην κάθαρση.

Τα θανάσιμα αμαρτήματα που διέπραξε το γερασμένο κατεστημένο στην πορεία της μεταπολίτευσης πρέπει να ξεριζωθούν, να καυτηριαστούν, να μην επαναληφθούν. Μια νέα γενιά πολιτικών, ένα νέο ήθος πολιτικό, μια νέα εθνική συνείδηση του λαού, έρχονται τώρα στο προσκήνιο. Και το παλιό θα εξαφανιστεί όσο κι αν το στηρίζουν οι πιο συντηρητικοί κύκλο της Ευρώπης.

Η αριστερά, ως εκφραστής της ενότητας και της συνείδησης του έθνους είναι σήμερα η δύναμη της κοινωνικής και εθνικής αναγέννησης. Και την Κυριακή η Ελλάδα δεν θα γυρίσει απλώς σελίδα. Θα κλείσει το βιβλίο της μεταπολίτευσης και θα αρχίσει ένα καινούργιο βιβλίο, που στο εξώφυλλό του θα γράφει: Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα, Κοινωνική δικαιοσύνη

Πολίτες της δημοκρατικής Θεσσαλονίκης

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής το νέο και προοδευτικό κέρδισε μια μάχη από το παλιό και συντηρητικό. Στην Αθήνα, στην Αττική, σε μια σειρά δήμους και περιφέρειες, οι δυνάμεις της προόδου κατέγραψαν σημαντικές επιτυχίες. Δύσκολες επιτυχίες, γιατί το παλιό αντιστέκεται με κάθε μέσο, από τα οποία το εντιμότερο είναι η συκοφαντία και το ψέμα. Την Κυριακή η επιτυχία αυτή μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί. Με τη καταψήφιση των εκλεχτών της κυβερνητικής κοινοπραξίας. Των εκλεκτών του Σαμαρά. Με τη νίκη των προοδευτικών συνδυασμών παντού όπου συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο.

Και κυρίως με τη μεγάλη και ιστορική ανατροπή στην Αθήνα και στην Αττική. Την Κυριακή αυτή όμως είναι και η μητέρα των μαχών.

Η αναμέτρηση που θα κρίνει το αύριο της πατρίδας. Το δημοψήφισμα των ευρωεκλογών. Τα διλήμματα στην κάλπη είναι σαφή, όσο κι αν προσπαθούν να θολώσουν τα νερά τα παπαγαλάκια της διαπλοκής. Με την Ελλάδα ή με τη Μέρκελ; Με τη βαρβαρότητα ή με την ανατροπή της; Με τη δημοκρατία ή με τις Κάννες; Με το χτες ή με το αύριο;

Και η απάντηση στα διλήμματα αυτά είναι μια: Με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα, για την ανατροπή, για τη δημοκρατία, για το αύριο. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ώριμο τέκνο της λαϊκής οργής. Η πολιτική εκείνη δύναμη που θέλει να ενώσει όλους τους Έλληνες, όλους τους αδικημένους και κυνηγημένους σε ένα μεγάλο ρεύμα αλλαγής. Είναι η δύναμη που μετατρέπει την οργή, τη διαμαρτυρία, την αγανάκτηση σε ενέργεια κοινωνικής και εθνικής αναγέννησης. Και που δεσμεύεται ότι θα επιβάλει την κάθαρση σε όλο το μήκος και το πλάτος της πολιτικής και της κοινωνίας.

Στέλνοντας στη δικαιοσύνη όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Όποιο μπάρμπα κι αν έχουν στο Βερολίνο, ή στις Βρυξέλλες.

Γι’ αυτό, καλούμε όλους τους πολίτες. Όλους τους εργαζόμενους που δοκιμάζονται από τη φτώχεια και την ανασφάλεια.

Όλους τους άνεργους που ζουν την καθημερινή αγωνία της επιβίωσης.

Όλους τους μικρομεσαίους που βλέπουν τον εφιάλτη του λουκέτου.

Όλες τις μανάδες που ζουν τα αδιέξοδα και την ξενιτιά των παιδιών τους.

Καλούμε και όσους πολίτες πίστεψαν στα ψέμματά τους πριν δύο χρόνια.

Όσους δεν μας έχουν ξαναψηφίσει. Να ψηφίσουν για πρώτη φορά αριστερά. Για να αλλάξει η ζωή μας.

Καλούμε όλους τους Έλληνες που δεν μπορούν και δεν θέλουν να ζουν κάτω από το ζυγό των μνημονίων και το άχθος της ταπείνωσης. Στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ότι κι αν ψήφιζαν μέχρι τώρα, να ψηφίσουν δημοκρατία, αλλαγή, ανατροπή, αξιοπρέπεια. Να ψηφίσουν Ελλάδα. Ρίχνοντας στη κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν. Και όσο πιο μεγάλη, πιο καθαρή, πιο σαρωτική είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο θα είναι το τέλος της συγκυβέρνησης. Το τέλος των μνημονίων. Το τέλος της υποταγής Το τέλος της αναξιοπρέπειας.

Στις 25 τελειώνουμε με όσους τόσα χρόνια μας τελειώνουν. Και στις 26 αρχίζουμε μαζί μια νέα πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης για τη πατρίδα και το λαό μας. Γιατί η Νέα Ελλάδα γεννιέται και έχει πλέον φωνή στην Ευρώπη. Και η φωνή της θα ακουστεί και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Γιατί είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή ο λαός θα νικήσει. Η Νέα Ελλάδα θα κάνει το πρώτο της βήμα. Θα νικήσουμε.

Σχετικά άρθρα