Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλοι κατά της πρόσκλησης Τζιτζικώστα προς τη Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει στην παρέλαση

Όλοι κατά της πρόσκλησης Τζιτζικώστα προς τη Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει στην παρέλαση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 28η Οκτωβρίου, Απόστολος Τζιτζικώστας, ΔΗΜΑΡ, Παρέλαση, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή,

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, να αποστείλει πρόσκληση προς εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά την έντονη αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος πάντως θέλησε να ρίξει τους τόνους, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν στον κ. Τζιτζικώστα για την απόφασή του αυτή.

Η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «σοβαρό ατόπημα και πρόκληση» την ενέργεια του περιφερειάρχη Μακεδονίας και αναφέρει ότι δεν θα συμμετάσχει στην παρέλαση εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αποτελεί σοβαρό ατόπημα και πρόκληση η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του αντιφασιστικού αγώνα των Ελλήνων. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετάσχει στην παρέλαση»

Εναντίον του κ. Τζιτζικώστα καταφέρεται και η Ν.Ε.Α ‘ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ η οποία σε ανακοίνωσή της τον καλεί να «σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και να ανακαλέσει την πρόσκληση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο περιφερειάρχης φαίνεται δεν έχει ενημερωθεί πως η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από τις ανακριτικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση, ότι η ηγεσία της έχει προφυλακιστεί εξαιτίας αυτού, ότι έχει ως σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και την εγκαθίδρυση ναζιστικού καθεστώτος. Ο Περιφερειάρχης και η διοίκησή του πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη, τιμούν τα θύματα του ναζισμού και τιμωρούν τους νοσταλγούς του φασισμού, για αυτό αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτικού καθεστώτος και τις επιπτώσεις του. Έχουν τη δύναμη και τη θεσμική θωράκιση για την αντιμετώπιση των επιγόνων του ναζισμού. Καλούμε τον Περιφερειάρχη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση στους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Οι πολιτικοί άνδρες κρίνονται από τη στάση τους στα ζητήματα ουσίας και όχι στους τύπους. Αυτό επιβάλλουν τα ήθη των Ελλήνων και αυτό οφείλει να πράξει. Τέτοιο ήταν το “ΟΧΙ” των Ελλήνων».

Αυτό ορίζει ο νόμος απαντάει η Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απατάει στην κριτική που της ασκήθηκε τονίζοντας ότι ο νόμος την καθιστά υπόχρεη να καλέσει όλους τους βουλευτές των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και δεν είναι δυνατή καμία διαφορετική ενέργεια.

Αναλυτικά:

«Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β’ 1488/6-10-2006), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος».

Σχετικά άρθρα