Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεωργιάδης: Σε άλλον πλανήτη ο Τσίπρας – Κωμική η πολιτική μεταστροφή του

Γεωργιάδης: Σε άλλον πλανήτη ο Τσίπρας – Κωμική η πολιτική μεταστροφή του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Ελληνική Κυβέρνηση, Εξεταστική Επιτροπή, Νέα Δημοκρατία, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, ΣΥΡΙΖΑ,

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, τη Μεγάλη Πέμπτη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι σε άλλον πλανήτη», ενώ υποστήριξε πως «η πολιτική του μεταστροφή αγγίζει τα όρια του κωμικού».

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού τη Μεγάλη Τετάρτη στη Βουλή, ο Α. Γεωργιάδης σχολίασε:

«Μπορεί να λέει ο κ.Τσίπρας ότι όλα πάνε καλά; Όταν κόβεις συντάξεις; Έδειξε αλαζονεία χθες στη Βουλή, είναι σε άλλο πλανήτη».

Με αφορμή τη Fraport και τη συνάντηση της διοίκησης με τον κ. Τσίπρα, σημείωσε πως ο ίδιος ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων «και τότε με έβριζαν». «Χαίρομαι που ο κ. Τσίπρας υποδέχθηκε χθες τη Fraport, αλλά χάθηκαν πολλά χρόνια, αυτό είναι το πρόβλημα. Και βέβαια, λέμε για Fraport και Ελληνικό, αλλά όλα αυτά τα είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν υπάρχει νέα επένδυση που να έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό, ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας εγκαινίασε εθνικές οδούς. Και ρωτώ: ενώ αυξήθηκαν τα διόδια, πού είναι το κίνημα “Δεν Πληρώνω”; Πού πήγαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αντιδρούσαν; Ο Τσίπρας είπε προχθές: όσο είμαστε κυβέρνηση το νερό θα παραμείνει δημόσιο. Χθες έβγαλε ανακοίνωση το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Να θυμίσω, ότι ο ίδιος ο Τσίπρας είχε ψηφίσει στο άτυπο δημοψήφισμα της Θεσσαλονίκης κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Μιλάμε για τέτοιου μεγέθους πολιτική μεταστροφή του Τσίπρα, που αγγίζει τα όρια του κωμικού. Θαυμάζω το θράσος του».

Σε ό,τι αφορά την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε:

«Χθες ο κ. Ξανθός είπε στη Βουλή την πιο αλαζονική φράση: “Αρνούμαστε να ελεγχθούμε για να μην αυτοενοχοποιηθούμε και γιατί έχουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία”. Την ίδια ώρα, για τη μόνη περίοδο που έχει ασκήσει ποινική δίωξη η Δικαιοσύνη, είναι για την περίοδο του κ. Πολάκη και παρόλα αυτά αρνούνται τον έλεγχο. Δεν πρέπει να ελεγχθεί και η περίοδος Πολάκη για να κάνουμε τη σύγκριση και με τα προηγούμενα χρόνια;».

Σύμφωνα με τον Α. Γεωργιάδη, αν ήθελε η κυβέρνηση πραγματικό έλεγχο, θα έβαζε και τη δική της περίοδο, αλλά, όπως υποστήριξε, θέλουν να κάνουν μόνο σόου, «και φυσικά, στόχος είμαι εγώ».

ΝΔ: Αποτυχημένη απολογία η εισήγηση Τσίπρα στο υπουργικό

«Η εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι μια αποτυχημένη απολογία για την πολιτική του», τονίζει η ΝΔ και σημειώνει: «Ούτε μια λέξη για τη μείωση του αφορολόγητου, ούτε μια λέξη για την περικοπή των συντάξεων και του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, ούτε μια λέξη για τα σκληρά μέτρα που έχουν την υπογραφή του».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει επίσης ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωνε κατ’ επανάληψη, στο παρελθόν, ότι δεν θα επιβάλει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. «Με την ανικανότητα, τις ιδεοληψίες και τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, οδήγησε τη χώρα στην ύφεση. Οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές, δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», καταλήγει η Πειραιώς.

Σχετικά άρθρα