Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης στη Βουλή: Βατερλό της κυβέρνησης η συμφωνία στο Eurogroup

Μητσοτάκης στη Βουλή: Βατερλό της κυβέρνησης η συμφωνία στο Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βουλή των Ελλήνων, Ελληνική Κυβέρνηση, Εξεταστική Επιτροπή, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πιστοληπτική Αξιολόγηση,

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η β’ αξιολόγηση αποτελεί το Bατερλό μιας θλιβερής διακυβέρνησης και απόδειξη ότι το παρελθόν εκδικείται και το πολιτικό ψέμα του παρόντος παραγει ενδεχομένως μια εθνική τραγωδία για το μέλλον.

Τονίζοντας πως οι πολίτες πρέπει να μάθουν ακριβώς τι έχει συμφωνηθεί, σημείωσε πως τα μέτρα που φαίνεται να έχουν συμφωνηθεί είναι οδυνηρά για όλους τους Ελληνες και παραβιάζουν κάθε «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως η καθυστερηση στη διαπραγμάτευση είχε και έχει τεράστιο κόστος για την οικονομία, ενώ η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για τα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας χωρίς να κερδίσει τίποτα χειροπιαστό για χρέος και πρωτογενή πλεονασμάτα.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει να μείνει στην εξουσία με κάθε κόστος, πως η μόνη διαπραγμάτευση που επιχειρείται είναι με τις συνιστώστες και τους βαρώνους τους ΣΥΡΙΖΑ.

Επέμεινε πως η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για την οικονομία, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως η ύφεση επέστρεψε και είναι πολύ άσχημα τα μηνυματα από την αγορά για το πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ οι επενδύσεις γίνονται με το σταγονόμετρο.

«Βουλιάξατε την οικονομία και αντί να ρίξετε σωσίβιο πάτε να πνίξετε τους πολίτες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε κυβέρνηση σε αποδρομή.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συμφώνησε σε ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς λεφτά. «Είχατε να επιλέξετε ανάμεσα σε συνθηκολόγηση και εκλογές. Επιλέξατε τη συνθηκολόγηση αλλά δεν θα αποφύγετε τις εκλογές» τόνισε.

Η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων έχει την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου, όπως και η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Κατηγόρησε ακόμη της κυβέρνηση πως φαίνεται ότι έχει εκχωρήσει στο ΔΝΤ τον τελικό ρόλο του αξιολογητή των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας. «Τα κάνατε θάλασα και πήγατε τη χώρα στον βυθό» πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα