Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Καρφώνει” ΝΔ ο Τζανακόπουλος: Το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης ηττήθηκε ξανά (βίντεο)

“Καρφώνει” ΝΔ ο Τζανακόπουλος: Το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης ηττήθηκε ξανά (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βίντεο, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, ΣΥΡΙΖΑ,

“Παρά τα διαρκή εμπόδια μέχρι την τελευταία στιγμή, η τελική συμφωνία ολοκληρώθηκε στη βάση όσων είχαν συνομολογηθεί στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι “το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης ηττήθηκε για άλλη μία φορά”.

Όπως σημείωσε, στόχος της κυβέρνησης, μετά και τη συμφωνία της Μάλτας, παραμένει μία συνολική συμφωνία. «Η συνολική συμφωνία περιλαμβάνει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τον καθορισμό του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων για μετά το 2018, ενώ θα εμπεδώσει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και θα θέσει τις βάσεις για οριστική έξοδο της χώρας από την επιτροπεία» επισήμανε.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα, σημείωσε ότι μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα ώστε να ολοκληρωθεί το SLA και να καταληχθούν τα προαπαιτούμενα. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία θα εγκριθεί η τεχνική συμφωνία και θα προσδιοριστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα τεθούν σε εφαρμογή μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

«Αυτή είναι και η προϋπόθεση για να εφαρμοστούν τα μέτρα τροποποίησης του δημοσιονομικού μείγματος που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση-δανειστές» υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Σχετικά άρθρα