Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κουμουτσάκος ομολόγησε την πραγματική κατάσταση της χώρας το 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κουμουτσάκος ομολόγησε την πραγματική κατάσταση της χώρας το 2015
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Κουμουτσάκος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Οικονομική Ύφεση, ΣΥΡΙΖΑ,

Στον αέρα όχι μόνο το “success story” που φιλοτεχνούσε τότε η ΝΔ, αλλά και όλη την παραφιλολογία που διατυμπανίζει η παρούσα ηγεσία του κόμματος, τίναξε η παραδοχή του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Γ. Κουμουτσάκου ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε μια σοβαρή, αλλά διαχειρίσιμη κρίση και την έκανε παρακμή, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι με μια μόνο φράση ομολόγησε πως η πραγματική κατάσταση της χώρας στις αρχές του 2015 απείχε παρασάγγας από τους ισχυρισμούς της τότε κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για επιβεβαίωση ότι η κατάσταση που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση ήταν δραματική: άδεια ταμεία, ύφεση, ανεργία, αποεπένδυση.

«Είναι μια από τις λίγες φορές που δήλωση στελέχους της ΝΔ –έστω και κατά το ήμισυ- συμφωνεί με την πραγματικότητα και δεν τη διαστρεβλώνει» υπογραμμίζει.

Κουμουτσάκος: H κυβέρνηση παρέλαβε μια διαχειρίσιμη κρίση και την έκανε παρακμή

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη «βύθιση» της χώρας καταλόγισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως ανέφερε ο βουλευτής της Ν.Δ. η κυβέρνηση «παρέλαβε μια σοβαρή αλλά διαχειρίσιμη κρίση», αλλά «η διαχειρίσιμη αυτή κρίση έγινε κατάσταση παρακμής και πρέπει να βγούμε απ’ αυτή».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία του Eurogroup της 7ης Απριλίου ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «περνάμε σε μια άλλη αβεβαιότητα, που είναι η εσωτερική αβεβαιότητα. «Έχουμε μία αίσθηση βύθισης της χώρας σε τρεις διαστάσεις: η οικονομία που βυθίζεται σε μια αρρωστημένη αβεβαιότητα, η κοινωνία που βυθίζεται σε μια ανέχεια και ψυχολογικά στην έλλειψη προοπτικής και η χώρα που παρουσιάζει μια εικόνα παρακμής».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι «δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο», ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε την ανησυχία του επειδή, μπορεί να υπονοείται, όπως είπε, πως «ή θα βγείτε στις αγορές το 2018 ή θα βγείτε από το ευρώ γιατί εμείς άλλη βοήθεια δεν θα σας δώσουμε».

Σημείωσε επίσης πως «αν πάμε τελικά σε ένα ακόμα μνημόνιο θα είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή πέτυχε ένα μνημονιακό ρεκόρ: δύο μνημόνια σε μία θητεία». Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη για «πολιτική αλλαγή», κάτι που, όπως είπε, «πιστεύει και η τεράστια πλειονότητα των Ελλήνων, που δηλώνουν ανήσυχοι για την πορεία του τόπου».

Σχετικά άρθρα