Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίτσας: Το ζητούμενο είναι το 2018 να βγούμε από την επιτροπεία

Βίτσας: Το ζητούμενο είναι το 2018 να βγούμε από την επιτροπεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Βίτσας, Ελληνική Κυβέρνηση, Ελληνικό Χρέος, ΕΡΤ, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

“Το ζητούμενο είναι το καλοκαίρι του 2018 να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να βγούμε από την επιτροπεία, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, να ανακυκλώνει το χρέος της και να οικοδομεί το κοινωνικό της κράτος, με κεντρικό στοιχείο την τραπεζική σταθερότητα”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στην ΕΡΤ1, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.

Επίκεντρο της διαπραγμάτευσης είναι το χρέος, και στοιχείο της διαπραγμάτευσης παραμένει τί θα συμβεί στους χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, τόνισε ο κ. Βίτσας για να προσθέσει: «Μπροστά μας είναι η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ στις 21 -23 Απρίλη. Ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται, όλα πρέπει να γίνουν με διαφάνεια και διαύγεια. Εάν το ΔΝΤ πει ότι «δεν συμμετέχω» τί συζήτηση να κάνουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Συρία αλλά και στην Τουρκία, ο κ.Βίτσας τόνισε:

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά και θα κάνει περισσότερα για την ειρήνη στην περιοχή.

Με τόσα προβλήματα και τόσο επιθετική ρητορική, ελπίζω ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία δεν θα έχει επίδραση στις γύρω χώρες και στο προσφυγικό», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα