Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Financial Times: Ελλάδα και δανειστές έφτασαν σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις

Financial Times: Ελλάδα και δανειστές έφτασαν σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Eurogroup, Financial Times, Γερμανία, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μάλτα, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, Τρόικα,

“Η Ελλάδα και οι πιστωτές της έχουν φτάσει σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμόσει η χώρα το 2019 και το 2020″, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας Financial Times.

Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να νομοθετήσει τώρα τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμοσθούν τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με την συμφωνία.

Ατομα που συμμετέχουν στις συνομιλίες ανέφεραν ότι τα τελικά ζητήματα που έπρεπε να καθορισθούν αυτή την εβδομάδα περιελάμβαναν την σειρά υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και πότε οι περικοπές στις συντάξεις θα λάβουν χώραν.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνολικά μέτρα είναι ύψους 2% του ΑΕΠ και περιλαμβάνουν μείωση του αφορολόγητου και περικοπές στις συντάξεις παό 1% του ΑΕΠ έκαστο.

“Πρόκειται για σημαντικό βήμα στη προσπάθεια που γίνεται για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση, κάτι που η Γερμανία θεωρεί απαραίτητο για την εκταμίευση ποσών απο τον ESM προς την Ελλάδα”, σημειώνουν οι FT.

H συμφωνία αμβλύνει τις χρηματοδοτικές πιέσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ενόψει των μεγάλων πληρωμών, άνω των 6 δισ. ευρώ, τον Ιούλιο.

Νωρίτερα, πηγή από την Μάλτα όπου συνεδριάζει το Eurogroup ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα το επόμενο διάστημα μετά τις πρωινές επαφές του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σχετικά άρθρα