Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αισιοδοξία με… αστερίσκο από Σόιμπλε για την αξιολόγηση

Αισιοδοξία με… αστερίσκο από Σόιμπλε για την αξιολόγηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Άνγκελα Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Ελληνική Κυβέρνηση, Πιστοληπτική Αξιολόγηση,

Την αισιοδοξία του ότι μπορεί σύντομα να υπάρξει συμφωνία για τη β΄αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό να μη γίνει στο αυριανό Eurogroup της Μάλτας, που ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε χθες ως ορόσημο.

Ο Β. Σόιμπλε βλέπει τον Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ένα ραντεβού που θεωρείται κρίσιμο για τα ελληνικά θέματα καθώς γίνεται λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.

Οι εξελίξεις τρέχουν ενώ η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να έχει διαβεβαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι δουλεύει προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, αφού είχε ολοκληρωθεί η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην Αθήνα (και άρα είχαν γίνει γνωστά τα μηνύματα του Έλληνα πρωθυπουργού), η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να μιλήσει με τον ομόλογό της.

Στην τηλεφωνική συνομιλία που ακολούθησε, η Αγκελα Μέρκελ δήλωσε προσηλωμένη στην κατεύθυνση της επίλυσης, πιο συγκεκριμένα ότι εργάζεται προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στο αυριανό Eurogroup.

Εν τω μεταξύ η Κομισιόν πιέζει προς την κατεύθυνση της απεμπλοκής. Ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε χθες πως «μία συμφωνία για την Ελλάδα είναι εφικτή, αν όλοι οι εταίροι συμμετέχουν με καλή πίστη. Η Κομισιόν θα πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση στο Eurogroup, στη Βαλέτα».

Σχετικά άρθρα